Kétgólos hátrányból mentett pontot a Bayern a Lipcse ellen

2023. szeptember 30. – 22:10

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan az RB Leipzig a félidőben még 2-0-ra vezetett, a Bayern München a második játékrészben egyenlített Kane és Sané góljaival, így pontot tudott menteni szombat este. A Lipcsénél a sérüléssel bajlódó Willi Orbán nem volt a keretben, a hosszú idő után visszatért, szerdán a kupában a kezdőbe nevezett Gulácsi Péter pedig a padon ülte végig a meccset.

A Bayern jól kezdte a meccset, és rögtön az elején kis híján előnybe is került, ám a lipcsei kaput védő Blaswich hárítani tudott, így maradt a 0-0. A lipcseiek aztán az MTI beszámolója szerint az első félidő közepén kétszer is betaláltak, előbb Openda, aztán Lukeba volt eredményes, így magabiztos, kétgólos előnnyel mehettek a szünetre.

A Bayern aztán a második félidőben átvette az irányítást, az 54. percben Harry Kane értékesített egy tizenegyest, a 70. percben az egyenlítés is összejött, Musiala és Sané összjátékát nem tudták lekövetni a lipcseiek, így megint teljesen nyílt lett a meccs.

Újabb gól viszont már nem esett, így a Bayern csak pontot menteni tudott, és bár továbbra is veretlen ebben az idényben, a szombaton a Mainzot 3-0-ra verő Bayer Leverkusen és a Kölnt 2-0-ra elintéző Stuttgart is előtte van a tabellán. A Lipcse ezzel a döntetlennel jelenleg az ötödik a Dortmund mögött. A továbbra is sérült Schäfer András csapata, az Union Berlin az újonc Heidenheimtól kapott ki, a Szalai nélkül felálló Hoffenheim pedig még pénteken szenvedett vereséget a Dortmundtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!