Julian Nagelsmann az új német focikapitány

2023. szeptember 22. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Japán elleni, hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereség után, a német fociszövetség (DFB) története során először menesztette a kapitányát. Hansi Flick ugyan mindent megnyert a Bayern Münchennel, és jól indult a válogatottal is, a világbajnokságon azonban a csoportjukban maradtak, majd utána már a barátságos meccseken is nem várt meglepetések érték a német szurkolókat. Flick munkásságát ebben a cikkben elemeztük.

A poszt legfőbb várományosának a 36 éves Julian Nagelsmannt tartották már a menesztés után is, mert Jürgen Klopp a Liverpoollal hosszabbított. A fiatal edző már nyert bajnokságot a Bayernnel, a Lipcsével bejutott a BL-ben a négy közé, rutintalannak semmiképp sem mondható. A szerződtetését nehezítette, hogy a Bayern kötelékében állt, noha idén márciusban váratlanul menesztették. A bajorok ugyanakkor jelezték, hajlandóak elengedni.

Rudi Völler sportigazgató hétfőn már tárgyalt az edzővel, kedden pedig elsőként a Bild írt arról, hogy megvan az egyezség. A Kicker és az átigazolásokban rendre jól értesült Fabrizio Romano is tényként tálalta már kedden. A hivatalos megerősítésre azonban péntekig várni kellett.

Ez alapján a jövő évi, Németországban rendezendő Európa-bajnokság végéig Nagelsmann irányíthatja a jó erőkből álló, de tudása alatt teljesítő válogatottat.

A szövetség elnöke, Bernd Neundorf így méltatta Nagelsmannt: „kiemelkedő edző, aki a legmagasabb szintű motivációval áll hozzá új feladatához. Most mindannyian a jövő nyári tornára fogunk koncentrálni, és amennyire csak tudjuk, támogatjuk a munkáját.”

Nagelsmann októberben az Egyesült Államokban mutatkozik be, az USA mellett Mexikóval játszanak felkészülési meccset. Novemberben az osztrákok ellen egy meccset már lekötöttek Bécsben, a másik várhatóan a törökökkel szembeni lesz Berlinben.

„Eb-t rendezünk a saját országunkban. Ez valami különleges – valami, ami néhány évtizedenként történik. Mindent alárendelek annak a ténynek, hogy egy nagyszerű tornát rendezzünk. Jövőre egy szorosan összetartó csapat leszünk”

– mondta a szakember.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!