A sznúker hétszeres világbajnoka megválik az összes trófeájától, amit nyert

2023. szeptember 18. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

A hétszeres sznúkervilágbajnok, Ronnie O'Sullivan vasárnap a Shanghai Masters megnyerése után nem vitte magával a trófeáját a repülőtérre, hanem egy barátjának adta. Azt is mondta, hogy nemcsak ettől, hanem karrierje minden emlékétől meg fog válni – számolt be az esetről a Reuters.

„Egy klubot nyit a barátom, nekiadom. Jó néhányat már korábban is eladtam, az is előfordult, odaadtam egy gyereknek a nézőtéren. Nem akarom, hogy 70 vagy 80 évesen emlékeztessenek a múltra, a dákóimra és a mellényekre sem lesz szükségem”

– indokolt.

O'Sullivan – aki 16 évesen állt profinak – számos rekordot tart a sportágban, többek között 31-szer szerepelt vb-n, ő a legidősebb világbajnok, több mint 1100 százas bréket lökött, 15-ször ért el maximum bréket, és övé a leggyorsabb (5 perc 8 másodperces) maximum brék. Korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdött, életmódkönyveket és bűnügyi regényeket írt, kommentátorként is dolgozik, és 2016-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje tisztikeresztjét.

Márciusban O'Sullivan Magyarországon járt egy gálán, és interjút is adott a Telexnek. Úgy nyilatkozott: „Nem akarok semmilyen rekordot örökké tartani, azt szeretném, ha valaki jönne, és megdöntené ezeket, mert az jót tenne a sportágban.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!