A kirúgott Fradi-edző a feröeriek elleni BL-kudarcról: Nevetséges meccs volt

2023. szeptember 14. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem két hónap telt el Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző menesztése óta, de az orosz szakember máig nem érti, miért kellett távoznia a Ferencváros futballcsapatától – írta az MTI a Szport Ekszpressz moszkvai sportnapilap interjúja alapján.

Csercseszov szeptember 2-án ünnepelte hatvanadik születésnapját, rengeteg gratulációt kapott, a Ferencvárostól is. Például Kubatov Gábor klubelnök is gratulált neki.

„Amikor az FTC-hez kerültem, Máté Csaba már ott dolgozott. Beszélgettünk, megtaláltuk a közös nyelvet, teljes jogú kollégánk lett. Amikor utánam átvette a csapat irányítását Máté, tíz meccsen kilenc győzelmet aratott. És utána kirúgták. Ilyen helyzetben nehéz bármit is kommentálni.”

Csercseszov szavaihoz annyit hozzá kell tennünk, hogy Máté a klub kötelékében maradt, de az első csapat irányítását a játékosként BL-győztes szerb Dejan Sztankovics vette át. Sztankovicsra vár a feladat, hogy a Konferencia-liga csoportkörében sikerre vezesse a zöld-fehéreket. A belga Genk, az olasz Fiorentina és a szerb Csukaricski ellen nem lesz könnyű dolga.

A lap kérdésére, hogy miképpen értékeli a vele történteket, Csercseszov így válaszolt: „Ugyanazt mondhatom, mint két hónappal ezelőtt: egy nevetséges meccs jött, amire egyáltalán nem számítottam – emlékeztetett a feröeri Klaksvíktól idehaza elszenvedett 3-0-s BL-kudarcra. – Nem volt előjele egy ekkora vereségnek, a Ferencváros további eredményei pedig azt mutatták, hogy a csapat jó formában van. Ha az ellenkezője történt volna, Csabának nehéz lett volna ennyi meccset megnyerni ilyen teljesítménnyel. A jó sorozat főszereplője a nyári szerzemény, Varga Barnabás volt, akinek a szerződtetéséhez ragaszkodtunk, de az idény elején még nem volt ideje játékba lendülni, csak azután jött részéről az áttörés.”

Csercseszov kitért ifjabb Lisztes Krisztiánra is, aki nála került be a nagycsapatba. „Az Eintracht Frankfurt nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt, akinek az édesapja is játszott Németországban. Amikor az asszisztenseim és én megérkeztünk a Ferencvárosba, az akkor tizenhat éves srác nem is álmodhatott az első csapatról. Most pedig ő a magyar labdarúgás felemelkedő csillaga, leendő Bundesliga-játékos, aki jövő nyáron csatlakozhat a Frankfurthoz” – fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!