Csercseszovot meglepte a kirúgás, mert korábban is voltak váratlan vereségei a Fradival

2023. július 25. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros történetének egyik legcsúfosabb veresége után vált meg a klub Sztanyiszlav Csercseszov edzőtől, aki azóta sem tudja, hogyan kaphatott ki csapata hazai pályán 3-0-ra a papíron sokkal esélytelenebb Feröer szigeteki bajnok KÍ Klaksvíktól.

Az orosz edzőtől a klub a BL-selejtező után azonnal megvált, Csercseszovval ezt Kubatov Gábor közölte, azóta már nem is keresték egymást.

A döntés Csercseszovot elmondása szerint meglepte, szerinte jobb lett volna erre aludni egyet és kielemezni a játékot. „Normális esetben már aznap éjszaka nekifogtam volna az analizálásnak, de így nem láttam értelmét” – mondta elutazása előtti utolsó interjújában a Nemzeti Sportnak.

A klubra azonban nem haragszik az edző, aki kirúgásával szemben sajátos érvvel állt elő:

„Nehéz lenne tagadni, meglepett a klub döntése, de elfogadtam. Az más kérdés, hogy korábban kikaptunk a Qarabagtól, hazai pályán az egyik nagy rivális Slovan Bratislavától, három nullára a Pakstól a Groupama Arénában, vagy éppen a Magyar Kupában az Iváncsától is, és akkor mégsem rúgtak ki. Most vereséget szenvedtünk a Klaksvík ellen, rosszul sikerült mérkőzés volt, de ki tudja, az sincs kizárva, hogy az Európa-konferencialiga döntőjéig meneteltünk volna.”

A felsorolt vereségekkel szembeállítja, hogy az Újpesttel szemben sorozatban hat derbit is megnyert, reméli, hogy a szurkolók ezt sem felejtik el. „A drukkereket az érzelmeik vezérlik, ha megy a csapatnak, a magasba emelnek, ha kikapunk, a földbe döngölnek. Ezzel nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni.”

Csercseszovval a Ferencváros két hazai bajnokságot nyert, egyszer elhozta a Magyar Kupát, és az Európa-ligában a 16 közé jutott, ezeket az emlékeket is magával viszi Ausztriába, ahová családjával utazik.

Nem zárja ki, hogy még edzősködik Magyarországon, mondván, nem csak a top klubok érdeklik. „Nem milliókra, hanem célokra van szükségem.” Elmondása szerint ezért sem ment Szaúd-Arábiába, amíg a Fradi edzője volt, pedig olyan ajánlatot kapott, hogy „tízből kilenc vezetőedző csapot-papot otthagyva indult volna azonnal. Nekem a Fradi többet jelentett ennél!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!