NBA-szupersztárokkal teli amerikai kosárcsapat indulhat a párizsi olimpián

2023. szeptember 12. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Új „Dream Team” képviselheti az Egyesült Államokat a 2024-es párizsi olimpia férfi kosárlabdatornáján. Az ESPN értesülései szerint több NBA-szupersztár, például LeBron James, Anthony Davis és Stephen Curry is szeretne bekerülni az olimpián szereplő amerikai kosárcsapatba.

A Gregg Popovich által irányított Team USA a papírformának megfelelően megnyerte a 2021-ben rendezett tokiói olimpiát, a döntőben 87-82-re verték a franciákat. Annak az amerikai csapatnak tagja volt többek között Kevin Durant, Devin Booker, Damian Lillard és Jayson Tatum is.

A múlt vasárnap véget ért kosárlabda-világbajnokságon az Egyesült Államok sokkal gyengébb kerettel szerepelt. Steve Kerr csapatát jobbára másod- és harmadvonalas NBA-játékosok alkották, akik az elődöntőben a németektől, a bronzmeccsen pedig a kanadaiaktól kaptak ki, és így érem nélkül maradtak.

LeBron James és társai ezt a csorbát akarják kiküszöbölni a jövő évi olimpián, ahol ismét olyan erős csapattal állhatnak ki, amire valószínűleg egyik másik válogatottnak sem lesz válasza. Az ESPN szerint Jayson Tatum, Devin Booker és Draymond Green is a leendő kerettagok között van. Sőt, a 38 éves Chris Paul is, aki 2008-ban és 2012-ben LeBron Jamesszel együtt nyert olimpiai aranyat. Ha mindez nem volna elég, a háromszoros olimpiai bajnok (2012, 2016, 2021) Kevin Durant is esélyes arra, hogy pályára lépjen a párizsi olimpián.

Megemlítik még, hogy akár Joel Embiid is bekerülhet az amerikai csapatba, ugyanis nemrég amerikai útlevelet is kapott a meglévő kameruni-francia kettős állampolgársága mellé. A Philadelphia 76ers centere korábban egyik válogatottban sem szerepelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!