A FIFA eltörölte a büntetést, újra igazolhat játékosokat a Mezőkövesd

2023. szeptember 9. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

A FIFA hatályon kívül helyezte korábbi döntését, miszerint a Mezőkövesd Zsóry FC-t kizárta a magyar és nemzetközi átigazolási piacról, így az NB I.-es klub újra vehet játékosokat – amint télen újra megnyílik az átigazolás időszak –, tudatta Facebook-oldalán a klub még pénteken.

„A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a mai napon a szervezet jogi portálján keresztül arról tájékoztatta klubunkat, hogy saját hatáskörében hatályon kívül helyezte a klubunkkal szemben korábban hozott határozatát, mely szerint a Mezőkövesd Zsóry FC-t eltiltotta attól, hogy hazai és nemzetközi szinten új játékosokat regisztráljon. Megállapítást nyert, hogy az új játékosok regisztrálására vonatkozó szankciók nem alkalmazhatóak. Az eljárást megszüntették és az ügyet lezárták” – írták. A klub korábban többször is hangsúlyozta, hogy rendkívül hátrányos helyzetbe kerültek a jogellenes eltiltó határozat miatt, mivel az átigazolási időszakban nem volt lehetőségük új játékosokat szerződtetni.

A FIFA-eltiltáshoz az vezetett a klub szerint, hogy 2022 nyarán volt játékosuk, a horvát Matija Katanec egyoldalúan és – a klub álláspontja szerint – jogellenesen mondta fel munkaszerződését, majd ezután kártérítési igénnyel fordult a FIFA-hoz, írja az MTI.

Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kérték a borsodiak, hogy jogorvoslati kérelmet tudjanak előterjeszteni. Álláspontjuk szerint a FIFA jogsértő módon – feltételezhető informatikai hibából eredően – már csak az eltiltó határozottal együtt közölte a klubbal az indoklást, így viszont elzárták a fellebbezés lehetőségétől a Mezőkövesdet.

A klub a FIFA-határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult mind a Matija Katanec ügyében született alaphatározat, mind az abból következően megállapított eltiltás hatályon kívül helyezése, illetve megszüntetése érdekében.

A középhátvéd Katanec 95 mérkőzésen két gólt szerzett mezőkövesdi színekben, jelenleg pedig a román ACSM Poli Iasi futballistája.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!