Mezőkövesd: A FIFA és az MLSZ jogellenesen zárt ki minket az új játékosok regisztrálásából

2023. augusztus 25. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Jogellenesen zárta ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t az új játékosok regisztrálásából, írja a Nemzeti Sport a Mezőkövesd Zsóry FC pénteki sajtóközleményére hivatkozva. Csütörtökön írtuk meg, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azonnali hatállyal kizárta a Mezőkövesdet a nemzetközi átigazolási piacról. A szövetség szerint a mezőkövesdi egyesület a fennálló tartozása miatt nem tud új játékosokat regisztrálni. Azt nem lehetett tudni, kinek tartozik a klub, de a Sportal.hu szerint leginkább akkor szokott kizárással büntetni a szövetség, ha egy klub valamely korábbi játékosával nem sikerült megegyeznie az anyagi elszámolásban.

A Mezőkövesd Zsóry FC pénteki közleménye szerint az ügy előzményei 2022 nyarára nyúlnak vissza, amikor egykori játékosuk, Matija Katanec egyoldalúan és álláspontjuk szerint jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd ezután kártérítési igénnyel fordult FIFA-hoz.

„Annak ellenére, hogy az MLSZ által megszövegezett és az első osztályú klubok által kötelezően alkalmazandó munkaszerződés rendelkezései szerint egy első osztályú magyar labdarúgó klub, mint munkáltató és a játékosok, mint munkavállalók közötti munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar Munkaügyi Bíróság jár el, FIFA sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát határozatot hozott. Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kértük, annak érdekében, hogy klubunk jogorvoslati kérelmet tudjon előterjeszteni”

– részletezi aggályait a csapat sajtóközleményében.

A klub szerint az volt a probléma, hogy a FIFA egy informatikai hiba miatt a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, 2023. augusztus 17-én közölte a klubbal. „Ennek megfelelően a 2023. június 09-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubunkkal sem e-mail-ben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felület, a FIFA Legal Portalon keresztül, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t.”

A Mezőkövesd Zsóry FC a FIFA határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!