Szerbia-Magyarország 1-2

2023. szeptember 7. – 20:43

frissítve

Szerbia-Magyarország 1-2
Fotó: MLSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan most először hátrányba került Marco Rossi csapata, végül tudott fordítani, így három győzelemmel és egy döntetlennel, tíz ponttal vezeti a G csoportot. Innen már tényleg óriási összeomlás kéne ahhoz, hogy ne jusson ki közvetlenül a válogatott az Eb-re – az utolsó nagy torna az 1986-os vb volt, ahol ez összejött.

A többi csütörtök esti meccsen a franciák végül 2-0-ra verték az íreket, a hollandok 3-0-ra a görögöket, a lengyelek 2-0-ra a feröerieket, a dánok 4-0-ra San Marinót, a szlovének pedig 4-2-re az északíreket. A csehek és az albánok játszották az egyetlen döntetlent, ennek 1-1 lett a vége.

A végét még megnyomták a szerbek, a bíró rá is húzott még egy percet a csere miatt, de a szerbek nem tudtak egyenlíteni. Így 2-1-re győzött a magyar csapat, és továbbra is vezeti a csoportját.

Vége a mérkőzésnek
SRB Szerbia 1 : 2 Magyarország HUN
Csere
Kevin Csoboth Roland Sallai
HUN Magyarország

Szépen indult meg a magyar csapatkapitány, de két védő is szorongatta, így hiába tudta ellőni, nem járt sikerrel.

Nem volt rossz kísérlet, de Dibuszt nem dolgoztatta meg a szerb játékos, fogta is a fejét utána.

A kapusnak akarta visszatenni, de Milinković-Savić nem ért oda rá. A szögletből viszont nem lett semmi.

Sárga lap
Attila Szalai
HUN Magyarország
Csere
Luka Jović Dušan Vlahović
SRB Szerbia

De a kvalitásai ellenére sprintekben nem az igazi, így komoly veszélyt nem jelentettek ezek az akciók a szerb kapura.

Mondjuk aztán kiderült, hogy a szerb lesen volt, a magyar védőt viszont az akció után ápolni kellett, és nem is tudta folytatni. Így Rossi kettős cserével jelentkezett, és nemcsak Varga Barnabás helyére hozta be Ádám Martint, hanem Nagyot is levitte, az ő helyére az MTK-s Kata Mihály érkezett, aki először lép pályára a válogatottban.

Csere
Martin Ádám Barnabás Varga
Mihály Kata Ádám Nagy
HUN Magyarország

És volt is fantázia a támadásban, mert Milinković-Savić megint rosszul jött ki a kapujából, de Nego továbbtette Varga elé, a lövése pedig Pavlovićba ment.

Csere
Attila Fiola Miloš Kerkez
HUN Magyarország

Érezhetően sebességet váltott a szerb csapat, de Dibusz bravúrjai és az ilyen, pontatlan befejezések miatt egyelőre maradt a magyar előny. Vlahović egyébként különösen veszélyes a második félidőben eddig.

Sárga lap
Barnabás Varga
HUN Magyarország
Csere
Nikola Milenković Nemanja Maksimović
SRB Szerbia

Rövid időn belül a második hatalmas védést mutatta be, ezúttal a Živković beadásából fejjel próbálkozó Veljković kísérletét hárította a magyar kapus. Az jól látszik, hogy a hazaiak most már a kapu előtt is veszélyesek, kevesebb helyzetet pocsékolnak el, de ha Dibusz így véd, akkor ez sem fog rajtuk segíteni.

Kicsit éles szögből, de közelről bombázta kapura a szerb csatár, de a magyar kapus tökéletes érzékkel nyúlt a feje fölé, és ki tudta ütni a labdát.

Előbb egy szabadrúgásból, aztán egy szögletből próbálkozhattak a szerbek, és bár a magyarok eddig mindent tisztáztak, az elöl maradó szerbek alaposan megnehezítik a labdakihozatalt.

Biztosra ment a magyar kapus, és végül neki lett igaza, mert a szerbek nem tudtak semmit kezdeni azzal, hogy megtartották a labdát.

Mladenović és Živković érkeztek, Kostić és Radonjić mentek le. Rossi egyelőre nem nyúlt a padhoz, mondjuk a vezetés birtokában ez egyelőre nem is volt indokolt.

Csere
Filip Mladenović Filip Kostić
Andrija Živković Nemanja Radonjic
SRB Szerbia
Elkezdődött a második félidő
SRB Szerbia 1 : 2 Magyarország HUN

A hollandok már most 3-0-ra vezetnek a görögök ellen, és Dánia is ugyanennyire vezet San Marino ellen. A szlovén–északír meccsen 3-1-gyel mentek öltözőbe a csapatok, a franciák pedig Tchouaméni góljával vezetnek Írország ellen. A cseh–albán és a lengyel–feröeri meccsen egyelőre még 0-0 az eredmény. A G csoport másik meccsét már korábban lejátszották, Litvánia 2-2-t játszott Montenegróval.

A semmiből szereztek vezetést a szerbek, aztán a semmiből fordított a magyar csapat, ennek fényében érdekesnek ígérkezik a második félidő.

Félidő
SRB Szerbia 1 : 2 Magyarország HUN

Nego jobb oldali aktivitása eddig is szembetűnő volt, az első gól előtt, ő piszkálta tovább valahogy a labdát Sallaihoz, akinek a lövését ugyan kiütötte a kapus, a kipattanót Varga flipperezte a kapuba. Két perccel később egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a szerbek, Lang keresztbe lőtt labdájára pedig Willi Orbán mozdult tökéletesen, és már meg is lett a magyar vezetés. A válogatott akkor sem esett pánikba, amikor hátrányban volt, most pedig már pláne nyugodtan játszhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!