A Fradi bejutott a Konferencia-liga csoportkörébe

2023. augusztus 31. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros bejutott a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörébe: a magyar bajnok a selejtező negyedik fordulójának csütörtöki visszavágóján 3-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen, így kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel jutottak tovább – írta az MTI.

A csoportkör sorsolását pénteken 14:30 órakor tartják. A Fradi sorozatban ötödször fog szerepelni valamelyik európai kupasorozat csoportkörében: 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga csoportkörébe jutottak be.

A Ferencváros játékosainak gólöröme a Zalgiris Vilnius elleni Konferencia-liga-selejtezőn a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI
A Ferencváros játékosainak gólöröme a Zalgiris Vilnius elleni Konferencia-liga-selejtezőn a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Múlt héten a Ferencváros 4-0-ra nyert a Zalgiris ellen Litvániában, így a budapesti visszavágó már csak formalitásnak tűnt, ami a pályán be is igazolódott. A Fradi Adama Traoré révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést, a 42. percben pedig Varga Barnabás büntetőből növelte az előnyt. A félidő után, a 48. percben a Litvániában is duplázó Traoré volt megint eredményes, és ezzel beállította a végeredményt.

Eredmény, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

  • Ferencvárosi TC-Zalgiris Vilnius (litván) 3-0 (2-0)
    Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel.
  • gólszerzők: Traoré (4., 48.), Varga B. (42., tizenegyesből)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!