Ajándékpasszból szerzett vezetést a Fradi, majd három gólt még berámolt litván ellenfelének a Konferencia-ligában

2023. augusztus 24. – 20:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egy lépésre van már csak a Ferencváros focicsapata az Európai Konferencia-liga csoportkörétől. Miután a máltai Hamrun Spartanszt összesítésben 8-2-vel búcsúztatta a magyar bajnok a litván Zalgiris Vilnius következett a rájátszásban.

Az első meccset a litván bajnok otthonában játszották, ahol már a 17. percben megszerezte a vezetést a Fradi. Egy egészen pocsék hazai passz került Adama Traoré elé, aki gyönyörűen tekert a jobb felső sarokba.

A következő nagyobb történésre a 62. percig kellett várni, amikor a litvánok játékosa, Nicolás Grobsov a saját tizenhatosán belül lerántotta Marquinhost. Hosszasan videózták az esetet, majd a játékvezető piros lappal leküldte a pályáról a hazaiak középpályását. A büntetőt Varga Barnabás magabiztosan értékesítette. Alig tíz perccel később Alekszandar Pesics talált be egy eladott litván labda után, majd a 83. percben Adama Traoré közvetlen közelről lőtte be a Fradi negyedik gólját Tokmac remek sarkazása után.

A Fradi a 4-0-ás idegenbeli győzelemmel már szinte ott van a Konferencia-liga csoportkörében, a visszavágót jövő csütörtökön játsszák Budapesten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!