Ukrajna nyerte a budapesti atlétikai vb utolsó aranyérmét

2023. augusztus 27. – 22:23

Ukrajna nyerte a budapesti atlétikai vb utolsó aranyérmét
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A női magasugrás legutolsó kísérletével hivatalosan lezárult a budapesti atlétikai világbajnokság versenyprogramja. Az utolsó, egyébként érvénytelen kísérlet az ukrán Jaroszlava Mahucsihé volt, aki már abban a tudatban próbálkozott, hogy övé a világbajnoki cím.

Mahucsih már kétszeres világbajnoki ezüstérmesként érkezett Budapestre, és itt egyértelműen éremesélyes volt. A kezdőmagasságot kihagyta a döntőben, 190 centinél szállt be, az elsőre át is vitte. A következő, 194-es magasságon csak másodikra küzdötte át magát. Rajta kívül ezt még heten megtették.

A 197 centi már vízválasztónak bizonyult, az ukránon kívül csak a brit Morgan Lake, és két ausztrál, Eleanor Paterson és Nicola Olyslagers maradt versenyben.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A 199-en Lake kétszer is hibázott, taktikázni kezdett, a harmadik kísérletét átrakatta 201-re, de nem jött be ez a húzása, míg a másik három ugró teljesítette a 199-et. A 201-en elsőre Mahicsuh és két ausztrál is hibázott. Másodikra az ukrán átugrotta ez t magasságot, az ausztrálok viszont mindkét maradék kísérletüket elrontották, így a világbajnoki cím eldőlt.

Mahicsuh ezek után még megpróbálta megjavítani egy centivel egyéni csúcsát, de hiába próbálkozott 207-en, háromszor is leverte a lécet, de ezt aligha bánta. Az ukránok, akiknek felkészülési nehézségeiről és az orosz sportolókkal kapcsolatos álláspontjukról ebben a cikkünkben írtunk, két érmet szereztek a vb-n, Mahicsuh előtt a hármasugró Marina-Beh Romancsuk lett ezüstérmes úgy, hogy az utolsó sorozatban taszították le az első helyről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!