Távozik a Manchester Unitedtől a testi sértéssel és erőszakkal vádolt Mason Greenwood

2023. augusztus 21. – 16:41

Távozik a Manchester Unitedtől a testi sértéssel és erőszakkal vádolt Mason Greenwood
Mason Greenwood 2020-ban – Fotó: Catherine Ivill / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Hat hónapos belső vizsgálat után távozik a Manchester Unitedtől Mason Greenwood, akit 2022-ben testi sértés és nemi erőszak gyanúja miatt őrizetbe vett a brit rendőrség.

2022 januárjában Greenwood barátnője Harriet Robson az állítólagos bántalmazás után készült felvételeket töltött fel az Instagramra. A felvételen az látszott, hogy Robson szája fel volt repedve, a testén több helyen is véraláfutások látszódtak. Greenwoodot nem sokkal később őrizetbe vették, de mindvégig tagadta a vádakat, amiket aztán a bíróság idén ejtett.

A csapat hétfői közleményében azt írta, hogy a rendelkezésükre álló bizonyítékok szerint az online posztolt felvételek nem a teljes képet mutatták, és a focista nem követte el azokat, amikkel eredetileg megvádolták. A klub szerint „Mason ma elismeri, hogy olyan hibákat követett el, amikért felelősséget kell vállalnia.”

A Guardian szerint Greenwood sorsa megosztotta a klub vezetőségét, voltak, akik nem szívesen látták volna a játékost továbbra is a csapat színeiben, de voltak olyanok is, akik szerint meg kellett volna tartaniuk azt a focistát, akit a klub hétéves kora óta nevel, és akit végül nem találtak bűnösnek.

Greenwood 129 alkalommal lépett pályára a Manchester United színeiben, 35 gólt lőtt, és egy alkalommal bekerült az angol válogatottba is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!