Nemi erőszak és testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vették a Manchester United játékosát, Mason Greenwoodot

2022. január 30. – 15:24

Nemi erőszak és testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vették a Manchester United játékosát, Mason Greenwoodot
Mason Greenwood, a Manchester United játékosa az Aston Villa elleni hazai FA–kupa-meccsen 2022. január 10-én – Fotó: Paul Ellis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap reggel került fel az Instagramra egy bejegyzés, amely szóban és fotókkal is egy nő elleni erőszakkal vádolta meg Mason Greenwoodot, a Manchester United labdarúgóját. A bejegyzést néhány órával később eltávolították. A játékos klubja közleményben reagált – írja a BBC. Frissítés: Az AP arról számolt be, hogy a rendőrség hivatalos tájékoztatást adott ki az ügyben, mely szerint vasárnap délután nemi erőszak és testi sértés gyanúja miatt letartóztatták a játékost.

Ahogy azt a Daily Mail is megírta, vasárnap reggel a játékos barátnője, Harriet Robson töltötte fel az állítólagos bántalmazás után készült felvételeket. A nőn több helyen is véraláfutások láthatóak és a szája is fel van repedve. A Manchester United közölte, hogy tudnak a vádakról, de azokat nem kommentálják, amíg a tények ki nem derülnek, viszont az erőszak minden formáját elutasítják. Később viszont egy másik közleményt is kiadtak az ügyben,

ebben azt írták, hogy a 20 éves játékos határozatlan ideig nem lép pályára, és nem is edzhet az együttessel.

A rendőrséghez is eljutottak a közösségi médiában keringő videók és fotók, egy szóvivő pedig arról tájékoztatta a sajtót, hogy már meg is indult a vizsgálat az ügyben. Késő délután a rendőrség közleményben jelezte, hogy letartóztattak egy húszas éveiben járó férfit az ügyben, és bár eredetileg nem nevezték meg Greenwoodot, később megerősítették, hogy róla van szó. Mint írták, a játékos a kihallgatásáig őrizetben marad, a nyomozás jelenleg is tart.

A 20 éves Greenwood 2019 márciusában mutatkozott be a Manchester United felnőtt csapatában, és tavaly februárban írt alá négy évre szóló szerződést. A játékos 2020 szeptemberében az angol válogatottban is bemutatkozott, de a meccs után egy kihágás miatt hazaküldték Izlandról, és azóta nem is hívták be megint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!