Az utolsó ötven méter képszakadás, nem is én futottam, hanem a nézők

2023. augusztus 20. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Attila a 400 méteres síkfutás előfutamában új országos csúccsal harmadik lett, és ezzel bejutott az atlétikai világbajnokság elődöntőjébe.

Molnárt az első futamba sorolták be, és mindjárt a bemutatásnál hatalmas ovációban részesült. A kilences, legkülső pályát kapta, így az iramát nem tudta a többiekhez mérni, hiszen csak a célegyenesben láthatta ellenfeleit.

Molnár erősen kezdett, de 300 méternél már felfutott rá a szám egyik nagy esélyese, a bahamai Steven Gardiner és dél-afrikai Zakithi Nene is. Az utolsó ötvenen a japán Szató is felért rájuk, és ő végül megszerezte a második helyet Gardiner mögött. Molnár is jól tartotta magát az utolsó métereken, és 44,84-gyel megszerezte a harmadik helyet, amellyel bebiztosította magának az elődöntőt is, nem kellett számolgatnia, hogy idővel vajon továbbjuthat-e a többi futam eredményétől függően.

A Ferencváros atlétája idén robbant be, tavasszal 45 másodperc alá vitte az országos csúcsot, a Gyulai Memorialon júliusban beállította újra a 44,98 másodperces eredményt, most pedig 14 századot javított rajta.

Molnár Attila (bal szélen) új országos csúccsal jutott be a 400 méteres síkfutás világbajnoki elődöntőjébe – Fotó: Jewel Samad / AFP
Molnár Attila (bal szélen) új országos csúccsal jutott be a 400 méteres síkfutás világbajnoki elődöntőjébe – Fotó: Jewel Samad / AFP

A 400-as futása után azt mondta, hogy a világbajnokság előtt egy nappal egy új országos csúcsot tűzött ki maga elé, majd a szombati 4x400-as mixváltó után ezt tisztes helytállásra változtatta.

„Nem tudom szavakba önteni, mit jelent a közönség biztatása. Nem egyedül érzem magam. Olyan, mintha nagyobb hendikepem lenne, mint a többieknek, kapok egy lökést hátulról. Nyilván fizikailag ennek nincs hatása, de a fejemben szerinte tud nagy energiákat felszabadítani. Leírhatatlan érzés” – nyilatkozta futása után Molnár.

Amikor beérkezett a célba, nem tudta, hogy áll a többiekhez képest. „Az utolsó 50-ről nincs emlékem. Képszakadás volt, nem tudom. Nincsenek emlékeim, hogy balra, jobbra, előre néztem volna, fölfele. Nem tudom, ott nem én futottam, hanem a nézők.”

Molnár azt mondta, hogy nagyon a határán van annak, amire képes lehet, de az elődöntőben is megpróbálkozik egy országos csúccsal.

A női hétpróbában mindkét magyar induló remekül teljesített az ötödik számban, távolugrásban, és ezzel előre is léptek összetettben. Krizsán Xénia 6,30 métert ugrott, ezzel a 12.-ről a 8. helyre jött fel, míg Nemes Rita 6,28-at teljesített, és ezzel most ő 12. a mezőnyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!