Váratlanul nagy országos rekordot futott Molnár Attila 400 méteren, kijutott vele a vb-re

2023. május 25. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Attila szenzációs, új országos csúcsot jelentő 44,98 másodperces eredménnyel megnyerte a férfi 400 métert a csütörtöki bronz kategóriás ciprusi nemzetközi atlétikai versenyen, ezzel teljesítette a budapesti világbajnokság kvalifikációs szintjét, írta az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves sprinter az év legjobb európai eredményét érte el és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limasszoli Cirio Stadionban zajló 400-at a második brit Edward Faulds több mint egy másodperccel maradt el tőle (46.04 mp).

Molnár a 44,98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, melyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa tartott 45,42 mp-cel, egyúttal 2 századdal futott belül a vb-szinten.

„Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt” – mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája, akinek eredménye némileg váratlannak nevezhető, eddigi legjobbja ugyanis 46,67 másodperc volt, melyet tavaly szeptemberben ért el Pápán.

A verseny után az MTI-nek is nyilatkozott Molnár, és azt mondta, nem érte teljesen váratlanul a kiugró eredmény. Az volt az elsődleges célja, hogy 45-tel kezdődjön az ideje. Még ő is hihetetlennek nevezte, hogy 1,69 másodpercet javított egyéni csúcsán.

„Nincs 45-ös időm, 46-os van, úgyhogy ezt így nehéz feldolgozni. Elindultam és csak úgy jött, elengedtem a lábamat és végigmentem” – értékelte futamát Molnár Attila-

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!