Pádár Nikolett tehetségét is kiszúrta Phelps edzője, őt is leigazolja az arizonai egyetem

2023. augusztus 17. – 14:30

Pádár Nikolett tehetségét is kiszúrta Phelps edzője, őt is leigazolja az arizonai egyetem

Másolás

Vágólapra másolva



Szóban már megállapodott az Arizonai Egyetemmel (ASU) Pádár Nikolett az idei úszó-világbajnokságon, csütörtökön pedig azt is tudatta, hogy 2025-től csatlakozhat Bob Bowman csapatához. Bowman pillanatnyilag a legkeresettebb edző a világon, ő készítette fel az idei vb-re Kós Hubertet, aki meg is nyerte a vb-t 200 háton. Korábban pedig Michael Phelps edzője volt. Kós és Bowman kapcsolatáról ebben a cikkben írtunk.

A szegedi Pádár a 2022-es perui junior világbajnokságon négy aranyéremig jutott, ezzel a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt. A már említett idei, fukuokai világbajnokságon 200 gyorson hat századdal maradt le a döntőről. A párizsi olimpián ő lehet a legjobb magyar úszónő.

„Először az ASU másodedzője keresett meg, hogy szívesen látnának, és hogy nekem is Bob lenne az edzőm, ezért vele is kell beszélnem – idézte fel Niki a kapcsolatfelvétel részleteit az úszószövetségnek. – Fukuokában aztán Kós Hubival és Olasz Annával sokat beszélgettem a kinti lehetőségekről, az ASU-ról.” Aztán végül a szegedi csapattárson, a korábban szintén az ASU-ösztöndíjas Olasz Annán keresztül futott be az üzenet Bowmantől, hogy szeretné Nikit a csapatában látni, és beszéljenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!