Honvéd: Ami a focibíróknak álmatlan éjszakákat, az nekünk több százmillió forintos anyagi kárt okozott

2023. augusztus 2. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető-bizottságának elnöke egy háttérbeszélgetésen elismerte, hogy hibázott a játékvezető, Vad II István, amikor az a magyar labdarúgó-bajnokság tavalyi utolsó fordulóban a Puskás Akadémia–Budapest Honvéd találkozó hajrájában 0-0-s állásnál nem adott tizenegyest a kispestieknek Szolnoki Roland kezezése után.

A meccset 2-1-re megnyerték a felcsútiak, és ezzel a vereséggel kiesett az első osztályból a fővárosi fociklub.

„Ami a játékvezetőknek álmatlan éjszakákat, az a Budapest Honvédnak több százmillió forintos anyagi és jelentős erkölcsi kárt okozott”

reagált Hanacsek szavaira a Honvéd.

Azt írják a klub honlapján megjelent közleményben, hogy a meccs után az MLSZ felé is jelezték, hogy számukra elfogadhatatlan az ítélet, és a hiba utólagos elismerése sem segít nekik. „Bízunk benne, hogy a jövőben még tovább csökkenhet a súlyos hibák száma, hiszen a magyar futball érdeke, hogy elkerülhessük az ilyen eseteket” – tették hozzá.

A játékvezetői bizottság elnöke arról is beszélt az MTI szerint, hogy a bajnokság hajrájában külön is felhívták arra a figyelmet, hogy inkább eggyel több visszanézés legyen, mert „az időszerűség nem mehet a pontosság rovására”. Ennek ellenére a VAR nem hívta ki a bírót a Honvéd meccsén, hogy videón megtekintse az esetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!