Egy szezon után távozik a Bayern München valaha volt egyik legrosszabb igazolása

2023. július 31. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

bSadio Mané bejelentette, hogy egy szezon után elhagyja a Bayern Münchent – írta az MTI.

A szenegáli támadó valószínű távozásáról már hetek óta írtak a német lapok, Mané pedig hétfőn meg is erősítette ezeket a híreket. „Fáj, hogy búcsút kell intenem a Bayernnek” – nyilatkozta a Skynak. „Másfajta véget képzeltem el a müncheni karrieremnek. Úgy érzem, tudtam volna segíteni a csapatnak az új szezonban, és ezt bizonyítani is akartam, de így alakult. Ennek ellenére a klubnak és szurkolóinak is a legjobbakat kívánom” – mondta.

Sajtóhírek szerint Mané a szaúdi al-Naszr csapatánál, Cristiano Ronaldo csapattársaként folytatja pályafutását. Várhatóan már hétfőn átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon.

A 31 éves támadó tavaly nyáron 32 millió euróért – plusz bónuszokért – szerződött a Liverpooltól a Bayernhez, ahol finoman szólva sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A katari világbajnokság előtt hosszú időre megsérült, tavasszal pedig már a kezdőcsapatból is kikerült. Harmincnyolc tétmeccsen 12 gólt szerzett a Bayernben.

Sadio Mané a Bayern München szezon előtti csapatbemutatóján az Allianz Arénában 2023. július 23-án – Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / DPA Picture-Alliance via AFP
Sadio Mané a Bayern München szezon előtti csapatbemutatóján az Allianz Arénában 2023. július 23-án – Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / DPA Picture-Alliance via AFP

Müncheni idényének mélypontja az volt, amikor a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő után az öltözőben összetűzésbe keveredett Leroy Sanéval, akit arcon ütött. Az eset után pénzbüntetést kapott, és egy meccsre kihagyták a csapatból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!