Egy orosz sportlap elsietettnek tartja a Ferencváros edzőjének kirúgását

2023. július 21. – 12:59

Egy orosz sportlap elsietettnek tartja a Ferencváros edzőjének kirúgását
Sztanyiszlav Csercseszov a Ferencváros szerdán menesztett vezetőedzője – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai, megrendítő 3-0-s BL-vereség után, Kubatov Gábor még aznap bejelentette, hogy megválik Sztyaniszlav Csercseszov edzőtől a Ferencváros. Egy orosz sportlap, a Szport Ekszpressz most méltatja Csercseszovot, megemlíti, hogy a közösségi oldalakon már szavazást is indítottak az orosz edző jövőjéről, hogy hol várják a trénert az orosz futballélvonalban – írja az MTI.

Az orosz válogatott korábbi sajtóreferense szerzői rovatában taglalta az 59 éves szakember menesztésének lehetséges okait, érzelmeket és szégyenérzetet is említ magyarázatként. A szerző azt írja, hogy sokkot váltott ki a vereség és a kiesés következményeként elveszett „hipotetikus bevétel”.

„Az ilyen érzelmi állapotban hozott döntések általában rosszak. A karddal vágni könnyű. A kérdés az, hogy mi lesz ezután”

– kritizálta Kubatov döntését. A szerző szerint a klubelnök biztosan nem dolgozott ki B tervet a szezonra, és elsietettnek érzi az edző elküldését. A sajtófőnök azt írja, hogy semmi nem történt volna, ha szerda este helyett csütörtök reggel születik meg az ítélet a kirúgásról. Arról is, hogy most kártérítést kell fizetni a távozott edzőnek, miközben a csapat „depressziós”.

A közösségi oldalakon már szavazást is indítottak Csercseszov jövőjéről, hogy hol várják ez edzőt az orosz futballélvonalban. „Három moszkvai klub – a Dinamo, a Szpartak, a Lokomotiv – és a Szocsi tűnik esélyesnek”, de a volt sajtófőnök szerint az említett lehetőségeket még nem szabad komolyan venni. A szerző azt írja, hogy Csercseszovnak először „le kell zárnia ügyeit” a Ferencvárossal. Csercseszov egyébként népszerű téma az orosz lapnál, több cikk is elérhető az oldalukon, amiben méltatják munkásságát.

Az orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, mellyel idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában. Az FTC a BL-kiesés után a Konferencia-liga selejtezőjében folytathatja. A Ferencváros harmadszor is Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. Jobb láb a gázon, a bal a jobbon – így jött össze a Ferencváros legmegalázóbb BL-kudarca – írtuk cikkünkben, amiben a szerdai vereséggel foglalkoztunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!