Riporter: Lemond? Fradi-edző: Miért tenném?

2023. július 19. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes mértékben vállalta a felelősséget a Fradi szerda esti, KÍ Klaksvík elleni 3-0-s vereségéért Sztanyiszlav Csercseszov, a csapat vezetőedzője, amellyel a magyar bajnok már a selejtező első körében búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Szerinte ha egy csapat ilyen teljesítményt nyújt, mint a Fradi ma, arra az edzőnek kell választ adni, amit meg is fog gondolni. Hozzátette, ez azt jelenti, hogy egyszerűen nem készítette fel megfelelően a játékosait, és hangsúlyozta, hogy ne a játékosok felelősségét firtassák, csak az övét.

Az M4 riportere erre reagálva konkrétan azt is megkérdezte tőle, hogy lemond-e, majd mikor Csercseszov visszakérdezett, hogy miért tenné, elmagyarázta, hogy mert kikapott a csapata egy félprofikból álló feröeri együttestől.

Az orosz edző erre annyit mondott, hogy tudja, hogy mi történt, de mindez szerinte annyit jelent, hogy holnap 10:30-kor edzés, addig pedig aludni kell a vereségre, aztán meg kell tenni a megfelelő lépéseket. Később azt is hangsúlyozta, hogy csak és kizárólag magára dühös. Arra, hogy érezte-e, hogy ez fog történni, azt mondta, hogy nyilván nem egyszerű a helyzet a sok új játékos miatt, de ma abszolút nem volt meg az egyensúly a pályán, és ez nem is ok arra, hogy ez legyen az eredmény.

A meccs után nemcsak Csercseszov nyilatkozott, hanem Dibusz Dénes, a Fradi kapusa, és Turi Géza, a KÍ magyar kapusedzője is, aki a párharc előtt bizakodó volt, és aki nemrég a világ legidősebb élvonalbeli kapusa lett, miután egy bajnokin beugrott védeni a csapatba. Előbbi arról beszélt, hogy az ellenfelük mindkét meccsen jobb volt náluk, és azt mondta, ez egy óriási égés, utóbbi pedig azt mondta, szinte a mennyekben járnak most, és arról beszélt, hogy mindkétszer nagyon jó napot fogtak ki. A Fradi klubelnöke, Kubatov Gábor úgy reagált a vereségre, hogy mindenki nevében végtelenül szégyelli magát, és a konzekvenciákat hamarosan levonják majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!