Szoboszlai után újabb magyar válogatott futballista igazolhat a világ egyik legerősebb bajnokságába

2023. július 18. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik után újabb magyar válogatott futballista igazolhat a világ egyik legerősebb bajnokságába, az angol első osztályba. Több forrás szerint is a Premier League-ben szereplő AFC Bournemouth-ban folytatja pályafutását Kerkez Milos.

Fabrizio Romano átigazolási „szakíró” – aki elsőként jelentette be, hogy Szoboszlait leigazolta a Liverpool – arról tweetelt hétfő este, hogy a Bournemouth megállapodott az AZ Alkmaarral a 19 éves balhátvéd leigazolásáról. Információi szerint az angol klub nagyjából 15,5 millió fontot (több mint 6,7 milliárd forintot) fizet a holland klubnak Kerkezért. Hozzátette, hogy Kerkez várhatóan 48 órán belül átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és ez után lehet hivatalos az átigazolás.

A Sky Sport is szinte kész tényként jelentette be, hogy Kerkez a Bournemouth játékosa lesz. Megjegyezték, hogy az előző Premier League-szezont a 15. helyen záró klub már januárban is szívesen szerződtette volna a magyar játékost, de ez akkor még nem jött össze. Kerkezt a mostani átigazolás szezonban a Lazióval és a Benficával is hírbe hozták korábban.

A vajdasági születésű, szerb–magyar kettős állampolgárságú Kerkez fiatalon Hódmezővásárhelyen és a Győri ETO-ban is focizott. 2021 januárjában az AC Milan U19-es csapatához igazolt, egy évvel később pedig az AZ Alkmaarhoz szerződött, hogy lehetőséget kapjon a profik között. Az elmúlt szezonban abszolút kezdőjátékos volt a csapatában, 33 holland bajnokin 3 gólt is szerzett balhátvéd létére, a Konferencia-ligában pedig az elődöntőig meneteltek.

Kerkez szerepelt az U17-es és U21-es magyar korosztályos válogatottakban, a felnőtteknél 2022. szeptember 23-án, a németek elleni Nemzetek Ligája-győzelem alkalmával mutatkozott be. Eddig nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!