Vas Kata Blanka szakaszt nyert a legnagyobb női kerékpárversenyen

2023. július 8. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Vas Kata Blanka nyerte a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, sprintbefutóval végződő szombati szakaszát. Az SD Worx magyar bajnok bringása remekül helyezkedett a hajrában, az utolsó 100 méteren pedig mindenkinél gyorsabb volt, egy kerékpárhosszal verte a második helyen célba érkező amerikai Chloe Dygertet (Canyon//SRAM).

Vas Kata Blanka ezzel pályafutása legnagyobb győzelmét aratta.

A pénteki pihenőnap után Szardínián folytatódott a hivatalosan Giro Donnénak nevezett verseny, amit a női országúti kerékpározás legrangosabb és legnehezebb körversenyének tartanak.

Szombaton egy 125,7 kilométeres etap várt a mezőnyre. A szakasz Nuoróból indult, a befutó pedig Sassari városában volt. Az időjárás alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát, végig 38 fokos hőségben kellett tekerniük – írta az MTI.

A 21 éves Vas Kata Blanka a szakasz során két szökési kísérletben is benne volt, ami után még a mezőnyhajrára is maradt ereje. A hajrában kiválóan helyezkedett, az emelkedős utolsó kilométereken végig az élcsoportban tekert, és a lehető legjobb pillanatban kezdett el sprintelni. Vas júniusban a Svájci Körversenyen is hasonló módon nyert szakaszt.

A Giro Donne vasárnap a Sassari és Olbia közötti 126,85 kilométeres etappal ér véget. Az összetett versenyt a holland Annemiek van Vleuten (Movistar) vezeti, közel négy perc az előnye a második helyen álló francia Juliette Labous (Team DSM) előtt. A harmadik helyén az olasz Gaia Realini (Lidl-Trek) áll. Vas Kata Blanka 49. az összetettben.

A mountain bike-ban olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blankát ebben a cikkben mutattuk be. Videónkat pedig itt nézheti meg róla:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!