Visszavonult Szalai Ádám

2023. június 19. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette visszavonulását Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya. A 35 éves csatár, aki tavaly szeptemberben mondta le a szereplést a válogatottban, legutóbb a svájci Basel csapatában játszott – írja az MTI.

A Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón Szalai azt mondta, ez egy átgondolt és megfontolt döntés volt. „Eredetileg tavaly nyárra terveztem ezt, idén nyár lett belőle. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen karriert sikerült összehoznom. Azt a tudást, amit összeszedtem, szeretném itthon is hasznosítani” – idézte Szalai szavait a Nemzeti Sport.

„Nagyon büszke vagyok a karrieremre, a Bundesligában kezdtem és ott is akartam befejezni profiként, azaz a legmagasabb szinten. Négy különböző csapatban szerepeltem, kettővel a Bajnokok Ligájában is. Jelenleg a legeredményesebb magyar gólszerző vagyok a német élvonalban. (…) Azok a stadionok, a telt házak a Bundesligában, nehéz bármit kiemelni ezekből az élményekből, ezért nem is szeretnék sem pozitívat, sem negatívat” – mondta Szalai, aki továbbra is a futballban szeretne tevékenykedni. „Olyan dolgot szeretnék elvállalni, amivel százszázalékosan azonosulni tudok, azaz nem azonnal beleugrani valamibe” – tette hozzá.

„A futballnál vannak az életben sokkal nehezebb problémák, de a versenyhelyzet és az állandó alkalmazkodás megtanított az élet más területén is jobban kezelni a dolgokat. Ezt a labdarúgásnak köszönhetem”

– mondta.

Szalai Ádám a Honvéd és az Újpest utánpótlásában nevelkedett, majd 2004-ben, 17 évesen igazolt a német VfB Stuttgharthoz, ahonnan három évvel később a Real Madrid második csapatához, a Castillához szerződött. 2010-ben tért vissza Németországba, játszott a Mainzban, a Schalkéban, a Hoffenheimben és a Hannoverben is. A német klubcsapataiban 276 Bundesliga-mérkőzésen összesen 54 gólt szerzett. Az elmúlt idényt Szalai az FC Baselnél kezdte, de a svájci klubbal az évad közben szerződést bontott.

Szalai 2009 februárjában, egy Izrael elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatottban. Összesen 86 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, ezeken a meccseken 26 gólt szerzett. A 2016-os Európa-bajnokságon ő lőtte a magyar válogatott első gólját Ausztria ellen. Utolsó válogatott meccsét tavaly szeptemberben, Olaszország ellen játszotta a Puskás Arénában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!