Michael Jordan eladja a Charlotte Hornets NBA-csapat többségét

2023. június 17. – 11:34

Michael Jordan eladja a Charlotte Hornets NBA-csapat többségét
Michael Jordan, az NBA történetének alighanem legnagyobb alakja. Fotó: Franck Fife / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC cikke szerint Michael Jordan eladja a Charlotte Hornets vagyis a Charlotte-i darazsak NBA csapatát. Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra, de az ESPN jelentése szerint a Hornets értéke 3 milliárd dollárra (1000 milliárd forintra) becsülhető. A csapat soha nem volt meghatározó a ligában, igaz, van egy nagy sztárja, a híres kosaras családból származó LaMelo Ball, aki volt az év újonca is.

Az adásvétel lezárulta véget vet Jordan 13 éves vezetésének a Hornets többségi tulajdonosaként. Jordan egy kisebbségi pakettet ugyan megtart, de az irányítást Gabe Plotkin pénzember, a jelenlegi kisebbségi tulajdonos és Rick Schnall, az Atlanta Hawks kisebbségi tulajdonosa veszik át, utóbbi bejelentette, hogy eladja tulajdonjogát a Hawksban. A befektetői csoportba tartozik még az észak-karolinai rapper, Jermaine Cole (J. Cole) és Eric Church countryénekes.

A hatszoros NBA-bajnok, az NBA történetének legjobb játékosaként is emlegetett Jordan 2010-ben 275 millió dollárt fizetett a Charlotte Hornets többségi részesedéséért. Ezzel ő lett és maradt a liga egyetlen fekete többségi tulajdonosa.

A BBC megemlíti, hogy négy nagy amerikai sportliga (NFL, NHL, NBA, MLB) közül kevés olyan tulajdonos van, aki nem fehér: Kim Pegula, egy ázsiai nő, az NFL-es Buffalo Bills főtulajdonosa; Shad Khan Pakisztánból szintén egy NFL-csapat, a Jacksonville Jaguars tulajdonosa. Arte Moreno, egy mexikói amerikai, az MLB-s (baseball) Los Angeles Angels tulajdonosa; és Sheila Johnson is megemlíthető, aki nemcsak az első dollármilliárdos afroamerikai nő volt, de az NHL-es Washington Capitals és az NBA-s Washington Wizards résztulajdonosa is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!