Dina Márton két szakaszgyőzelemmel bringás körversenyt nyert Lengyelországban

2023. június 4. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Dina Márton két szakaszgyőzelemmel megnyerte a kerékpáros Kis-Lengyelország-körversenyt, vasárnap egy hosszú meredek végén győzött.

A cseh ATT Investmentsben versenyző Dinát néhány hete itthon a Tour de Hongrie-n lehetett látni, ahol a harmadik szakaszon világsztárok közelében tudott maradni, és bejött a top 10-be. Dina azóta kisebb kategóriájú többnapos versenyeken indult, a luxemburgi Flèche du Sudön a harmadik, a franciaországi Tour de la Mirabelle-en pedig a kilencedik lett összetettben.

A héten zajló Małopolski Wyścig Górskin ezeket az eredményeket is túl tudta szárnyalni. Ahogy a verseny neve (górski) is ígérte, a bringások végig hegyi szakaszokat teljesítettek, ha nem is óriási emelkedőket győztek le, de rengeteg volt a szintezés mindennap.

Dina Márton két szakaszt is nyert a Kis-Lengyelország-körversenyen – Fotó: Malopolski Wyscig Górski / Facebook
Dina Márton két szakaszt is nyert a Kis-Lengyelország-körversenyen – Fotó: Malopolski Wyscig Górski / Facebook

Dina mindjárt az első napon, a Krakkóban tartott 1,4 kilométeres hegyi időfutamon az élre állt. A következő szakaszon egy csapattársa vette át az összetett első helyet, Dina ekkor negyedik volt, összetettben pedig a harmadik helyre csúszott vissza. Szombaton még egy pozíciót veszített, összetettben 34 másodperc volt a hátránya.

Vasárnap viszont már újra az ő napja volt, a 140 kilométeres etapot, amely egy nyolc kilométeres meredekkel zárult, 12 másodperccel nyerte, közvetlen riválisaira pedig még többet vert, az összetettet végül 33 másodperccel nyerte a lengyel Marcin Budzinski előtt.

Ezen a körversenyen ott voltak az egyetlen magyar profi csapat, az Epronex-Hungary Cycling Team versenyzői is, összetettben a klub légiósa, Munton Byron szerepelt legjobban, 1 perc 50 másodperces hátránnyal a 12. lett összetettben, az utolsó szakaszon kilencedikként zárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!