A Bayern a bajnokság megnyerése után is megtartja Tuchelt, és visszahívja a korábbi vezérét

2023. május 28. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Herbert Hainer, a sorozatban tizenegyedik bajnoki címét szombaton drámai végjáték után megnyerő Bayern München elnöke a csapat vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, Thomas Tuchel marad a vezetőedző a következő idényben is, Karl-Heinz Rummenigge pedig visszatér a labdarúgóklub irányításába – írja az MTI.

„Thomas Tuchel teljes mértékben meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában. Pénteken beszéltem is vele, és nagyon megértő volt, nem látom okát annak, hogy megváljunk tőle” – mondta Hainer a március végén érkezett trénertől. Tuchelről, akinek szerződése 2025 nyaráig szól. Így alighanem a szakember magyar másodedzője, Lőw Zsolt is marad a csapatnál.

Tuchellel tehát láthatóan elégedettek a klubnál, a szerződtetésének körülményeivel azonban annál kevésbé, hiszen nem sokkal a bajnoki cím megszerzése után a Bayern München hivatalosan is bejelentette, hogy menesztették Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidžić sportigazgatót. Előbbi helyét az 55 éves Jan-Christian Dreesen vette át, aki már tíz éve dolgozik a klubnál, és aki már ott is volt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Hainer a vasárnapi sajtótájékoztatón elárulta, Kahnnal nem sikerült közös megegyezésre jutniuk, ez volt az oka annak, hogy ahogy azt a legendás német kapus is írta, nem engedték neki, hogy elutazzon az utolsó bajnoki mérkőzésre Kölnbe. A klubelnök vasárnap azt is jelezte, hogy Dreesen kinevezése ellenére ismét ki akarják aknázni a Kahn előtt a csapat ügyvezetői igazgatói posztját betöltő Karl-Heinz Rummenigge szakmai tudását, ezért kedden felvetik majd, hogy kerüljön be a felügyelőbizottságba. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a csapat új sportigazgatója, de mint kiemelték, korábban is volt már olyan, hogy huzamosabb ideig senki nem töltötte be ezt a posztot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!