A Vári Attila vezette vízilabda-szövetség 487 millió forintos hiányt hagyott maga után

2023. május 25. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

Éves közgyűlését tartotta a Magyar Vízilabda Szövetség csütörtökön, amelyen az derült ki, hogy az elmúlt két évben – még Vári Attila vezetésével – 487 millió forintos hiány keletkezett, írta a Nemzeti Sport.

A tavaly novemberben megválasztott új elnök, Madaras Norbert a közgyűlésen azt mondta, szolgáltató jellegű, modern szövetséget akar létrehozni, és az átadás-átvétel gyorsan lezajlott, az előző vezetés segítette a folyamatokat.

„Fontos volt felmérnem, hogy hol tartunk, ezért külső szakértők bevonásával átvilágításra került az elmúlt időszak gazdálkodása. Számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkánkat, illetve néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről” – mondta az elnök.

Vári Attila és Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség 2022. novemberi közgyűlésén – Fotó: Kovács Anikó / MTI
Vári Attila és Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség 2022. novemberi közgyűlésén – Fotó: Kovács Anikó / MTI

Madaras arról is beszélt, hogy a 2021-es pénzügyi beszámolót is módosítani kellett, mert a mérlegek nem voltak pontosak. 2021-et így 201 helyett 450 millió forintos mínusszal zárta a szövetség, és tavaly is összejött 37 millió forintnyi deficit.

A pénzhiányhoz olyan bakik is vezethettek, mint például az, hogy a szövetség 54 millió forintot csalókhoz utalt szállásköltségként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!