Elismerte a pólószövetség: 54 millió forintot utalt rossz számlára, nincs meg a pénz

Legfontosabb

2022. november 22. – 15:56

Elismerte a pólószövetség: 54 millió forintot utalt rossz számlára, nincs meg a pénz
Vári Attila november 19-én köszönt el a szövetség vezetésétől – Fotó: Kovács Anikó/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) lemondott elnöke, Vári Attila utolsó hivatalban lévő munkanapján válaszolta meg a vízilabdás szakportál, a vlv.hu kérdéseit. Vári lemondása után a Telex írta meg, hogy többek közt egy szállásfoglalási ügy érintette kellemetlenül a játékosként olimpiai bajnok elnök megítélését, de felsőbb szinteken már előtte megszületett a döntés, hogy egy alkalmasabb vezetőre van szükség.

A szövetség most feltárta, hogy nemcsak az augusztus végén kezdődött Európa-bajnokság szállásköltségeit, hanem az áprilisi Világliga európai selejtezőinek montenegrói hotelfoglalását is rossz helyre utalták át. Előbb 11 600 euró veszett el, másodszorra 120 ezer, vagyis nagyságrendileg összesen 54 millió forinttal károsították meg a szövetséget, ami mindkét esetben feljelentést tett, de a két eset ezzel együtt is rossz fényt vet a működésére.

Az MVLSZ csalóktól kapott egy megtévesztő levélben téves számlaszámot, és előbb egy valenciai, majd egy lisszaboni számlaszámra utalt, és sokáig senkinek fel sem tűnt a hiba.

A szövetség ugyanis még május végén utalta át a spliti szállodaköltségek 70 százalékát, augusztus 11-én a fennmaradó harmincat. Hogy az első tétel nem ért célba, az csak augusztus végén, kevéssel a rajt előtt derült ki.

A szövetség elnöksége ezért augusztus 25-én, csütörtökön ült össze, és a tagok akkor szembesültek azzal, hogy a szervezőbizottság bekeményített, és határozottan követelte azt a kétszer 60 ezer eurót, ami rossz számlára ment.

Vári a kérdésünkre azt írta, hogy mindkét válogatott szállása biztosított volt, az elnökségi ülés leirata ezt a képet árnyalja. Konkrétan az hangzott el az ülésen, hogy ha nem egyenlítik ki a teljes összeget, nem engedik be a szállodába a játékosokat, nem lakhatnak ott. Ezt érzékelve döntött a szövetség a pénz azonnali újrautalása mellett. Azt is jegyzőkönyvezték, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy az átutalt pénzt nem kapják vissza.

A rendőrségi nyomozás elkezdődött, ahogy a belső vizsgálat is. A szövetséget hétfőtől a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert vezeti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!