Bajnokok Ligája: a Manchester City 4-0-ra verte a Realt, olyan döntő jön, ami még sosem volt

2023. május 17. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester City jutott másodikként a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután szerda este hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Real Madridot. Mivel a múlt héten Madridban 1-1-es döntetlent játszott a két csapat, a manchesteriek 5-1-es összesítéssel jutottak döntőbe, ahol az ellenfelük az olasz Internazionale lesz.

Az elődöntő manchesteri visszavágóján egy percig sem volt kétséges az angolok sikere, bár a vezetést csak a 23. percben szerezték meg a 37. percben duplázó Bernardo Silva góljával.

Bernardo Silva gólöröme a Real elleni BL-elődöntő visszavágóján. Fotó: Jon Super / Reuters
Bernardo Silva gólöröme a Real elleni BL-elődöntő visszavágóján. Fotó: Jon Super / Reuters

A Realnak helyzetbe kerülnie sem sikerült, sőt, kaput találó lövése sem volt az első 45 percben – ez persze a statisztika furcsasága, mert valójában Kroosnak volt egy kapuléce 0-1-nél, de azt nem számolták be –, miközben a Manchester 13 próbálkozásból 5-ször el is találta a kaput (kétszer be is talált). És egy elképesztő statisztika: a hazaiak 325 pontos passzával szemben a madridiaknak csak 102 ilyen volt.

A második félidőre összeszedte magát a Real, de ez csak arra volt elég, hogy újabb kapufáig jussanak: Alaba lövését tolta a manchesteri kapus, Ederson. A hazaiak csatára, Haaland a 73. percben eldönthette volna a meccset, de hiába, hogy egyedül állt a madridi kapussal szemben, Curtois védeni tudott.

Három perccel később aztán Militao, a madridiak védője fejelt olyan ügyetlenül a labdába, hogy azzal nem tudott mit kezdeni a kapus, ezzel az öngóllal lett 3-0. Majd már a hosszabbításban a csereként beállt Julian Alvarez érkezett Foden labdájára remekül, beállítva a 4-0-s végeredményt (a címvédő Real Madrid ezzel a 0-4-gyel beállította a legnagyobb BL-veresége rekordját).

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 4-0 (2-0)
------------------------------------------------------
Manchester, 52 313 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerző: Bernardo Silva (23., 37.), Militao (76. – öngól), Álvarez (91.)
sárga lap: Rúben Dias (50.), Gündogan (62.), Grealish (91.), illetve Carvajal (55.), Camavinga (75.)
Továbbjutott: a Manchester City, 5-1-es összesítéssel.

A Bajnokok Ligája döntőjét június 10-én játssza Isztambulban a Manchester City és az Internazionala. BL- vagy BEK-döntőben ez a két csapat még nem találkozott egymással. A City egyetlen egyszer volt döntős, két éve a Chelsea verte őket 1-0-ra. Az Inter eddig ötször volt döntős, háromszor nyert is (1964, 1965 és 2010), míg kétszer kikapott (1967, 1972).

Az Inter és a Manchester City eddig csupán kétszer játszott egymással. 2011 nyarán az angolok nyertek 3-0-ra, míg 2010 nyarán az olaszok, szintén 3-0-ra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!