Bajnokok Ligája: kettős győzelemmel döntős az Inter

2023. május 16. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Internazionale lett a 2022-23-as Bajnokok Ligája döntőjének első résztvevője, miután az olasz, sőt, milánói kettős párharcot 2-0-as összesítéssel megnyerte az AC Milan ellen. A múlt szerdai 2-0-s győzelem után a kedd esti visszavágón 1-0-ra nyertek Lautaro Martinez 74. percben szerzett góljával.

Igaz, a továbbjutásuk addig sem volt veszélyben. Bár a meccset az AC Milan kezdte valamivel jobban, nem tudtak sem jelentős fölénybe kerülni, sem komoly gólhelyzetet kialakítani. És bár többet birtokolták a labdát (57:43 százalék az első félidőben), szünetig egyetlen kaput találó lövésük volt – még a 11. percben Brahim Diaz jobb alsó sarokra tartó labdáját védte az Inter-kapus Andre Onana. Igaz, az Internek is volt egy nagy helyzete, a 39. percben Dzeko közeli, erős fejesét kellett nagy bravúrral védenie a Milan-kapus Mike Maignannak.

A második félidőben az AC Milan támadójátéka még fantáziátlanabb lett, bár a letámadásokkal sokszor meg tudták zavarni az Inter támadásépítését, érdemi helyzetig nem jutottak – sőt, kaput találó lövést egyáltalán nem tudtak összehozni ebben a játékrészben. Az Inter viszont igen, Lukaku átadásával a 74. percben Lautaro Martinez került helyzetbe, és ki is lőtte a bal alsó sarkot. Sőt, négy perccel később ismét gólt szerezhetett volna, Maignan hatalmas bravúrral mentett szögletre egy léc alá tartó lövés után.

Lautaro Martinez gólja az AC Milan ellen a BL-elődöntő visszavágóján – Fotó: Claudia Greco / Reuters
Lautaro Martinez gólja az AC Milan ellen a BL-elődöntő visszavágóján – Fotó: Claudia Greco / Reuters

A kék-fekete milánói csapat, az Internazional ezzel tizenhárom év után jutott újra BL-döntőbe. A 2009-2010-es szezonban még José Mourinho irányításával lettek döntősök – és akkor meg is nyerték a serleget, 2-0-ra verték a döntőben a Bayern Münchent. Azzal akkor háromszoros BL-győztesek lettek, korábban 1964-ben és 1965-ben nyerték meg az akkor még BEK-nek hívott sorozatot.

Hogy ki lesz a milánói csapat ellenfele a június 10-i BL-döntőben, az a szerdai Manchester City–Real Madrid-meccsen derül ki. Az első meccset a múlt héten Madridban 1-1-gyel zárta a két csapat, a fogadóirodák szerint a döntőbe jutásra így a manchesteri csapat az esélyesebb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!