Ilyen a futball, a kibaszott gólok számítanak – kiakadt a fehérvári edző az újabb vereség után

2023. május 15. – 06:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Jobban teljesítettünk, mint az előző mérkőzéseken, kilencvenkilenc százalékában jobbak voltunk ellenfelünknél. Amikor emberelőnybe kerültünk, nem gondoltam, hogy nulla ponttal távozunk.

De ilyen a futball, a kibaszott gólok és párharcok számítanak”

– ha nem is emelkedett a klasszikus Véber György-i magasságokba, de ilyen emlékezetes szavakkal értékelt Bartosz Grzelak, a Mol Fehérvár edzője csapata újabb, ezúttal felcsúti vereségét.

A fehérváriak ezúttal 2-1-re kaptak ki, de úgy, hogy a 79. percben, még 1-1-es állásnál, emberelőnybe kerültek – ezt azonban nemhogy kihasználták volna, de 5 perccel később a már csak tíz emberrel játszó hazaiak megszerezték a győztes gólt (aztán a 90+3. percben a Vidinek is összejött egy piros lap, de akkor már mindegy volt).

A fehérvári csapat így a 33 fordulós bajnokság 31. fordulója után a kieső 11. helyen áll, lemaradása 2 pont a még bennmaradó helyen lévő Honvéd mögött (az utolsó, 12. helyezett Vasas már biztosan kiesett). A Mol Fehérvár még a kupagyőztes Zalaegerszeget fogadják, majd az utolsó fordulóban a Vasashoz mennek, míg a Honvéd a Mezőkövesdet fogadja, majd Felcsúton fejezi be a szezont.

Papíron tehát a fehérváriaknak van nagyobb esélyük arra, hogy megússzák a kiesést, de a városban persze ez senkit nem vigasztal. Nem csak a láthatóan stresszesen nyilatkozó edzőt nem, aki az Nso.hu videója szerint – a miniszterelnök kedvenc lapja az angol fucking szót egyébként rohadt verzióra fordította – azt a futballbölcsességet is leszögezte, hogy „az akarat megvolt, de ez kevés volt a győzelemhez”. Hanem Cser-Palkovics András fideszes polgármestert sem, aki még a múlt héten úgy fogalmazott:

„Tragikus. A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!