Isteni játék, a világelső tükörképe – sorjáznak a méltatások Marozsán Fábián teniszezőről

2023. május 15. – 18:54

Másolás

Vágólapra másolva

A római tenisztorna legnagyobb meglepetését okozta Marozsán Fábián, aki a világranglistát vezető Carlos Alcarazt győzte le.

A spanyol játékos a veresége után a magyar teniszezőt is méltatta nyilatkozatában, amelyet az MTI adott közre.

„Az egész meccsen ugyanolyan szinten játszott, ami nagyon nehéz. Megérdemelten nyert, ha így folytatja, nem csak ellenem fog meglepetést okozni. Biztos vagyok abban, hogy hamarosan ott lesz a legjobb száz között a világranglistán” – mondta az US Open-győztes spanyol. Alcaraz azt mondta, hogy Marozsán agresszív játékával elérte, hogy ne érezze magát komfortosan a pályán. A magyar az alapvonalon belülről ütötte meg a labdákat, így pedig ő nem igazán találta a ritmust.

A volt és egyben leendő világelső spanyol Carlos Alcaraz gratulál Marozsán Fábiánnak, aki 6:3, 7:6 (7-4)-ra legyőzte a római salakpályás tenisztornán – Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrar
A volt és egyben leendő világelső spanyol Carlos Alcaraz gratulál Marozsán Fábiánnak, aki 6:3, 7:6 (7-4)-ra legyőzte a római salakpályás tenisztornán – Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrar

A L'Équipe sportnapilap azt írta: „Alcaraz már tudja, milyen lehet saját maga ellen játszani. Mintha egy tükörrel állt volna szemben a spanyol. Elképesztő erősségű tenyeresek, 150 km/órával visszaadott adogatások, példamutató időzítésű, lágy rövidítések, tökéletes helyezkedés, mindez Marozsán műve volt.”

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint „az ismeretlen magyar játékos isteni teniszt bemutatva ejtette ámulatba a Foro Italico szakértő közönségét”.

Alcaraz ezt megelőzően sorozatban 12 mérkőzést nyert meg, salakpályán idén 20/1 volt a győzelmi mutatója, csak a Cameron Norrie elleni Rio de Janeiró-i döntőt veszítette el. A brit teniszezőn kívül 2023-ban csupán az olasz Jannik Sinnertől kapott ki – kemény pályán –, így Marozsán lett az idei harmadik legyőzője.

„Marozsán Fábián mai világraszóló győzelme óriási lendületet adhat az egész magyar tenisznek. Az ilyen sikerek hihetetlen ösztönzőerőt jelentenek a fiatal játékosoknak, és egyben bizonyítják, hogy érdemes a teniszt kiemelten kezelni, valamint ebbe a sportágba invesztálni” – mondta a magyar szövetség közösségi oldalán Sávolt Attila szakmai igazgató.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!