Marozsán Fábián megverte a világelső teniszezőt, Carlos Alcarazt

2023. május 15. – 15:22

Marozsán Fábián megverte a világelső teniszezőt, Carlos Alcarazt
Marozsán Fábián végig koncentrált és bátran teniszezett Rómában – Fotó: Tiziana Fabi / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar teniszező okozta a római 1000-es tenisztorna eddig legnagyobb meglepetését. Marozsán Fábián két szettben, 6:3, 7:6-ra megverte a spanyol világelsőt, Carlos Alcarazt. A 23 éves Marozsán sikerének értékét növeli, hogy pályafutása során most először van nagy torna főtábláján.

„Nem könnyű most bármit mondani, ez volt az álmom. Úgy álltam oda, hogy megpróbálok valami különlegeset nyújtani, nyerni egy két gémet, vagy egy szettet. Erre meglett a meccs.

Nem voltam ideges, noha a rövidítésben 1-4-ről tudtam visszajönni. Nem tudtam, mi történt, csak pontokat akartam nyerni, és hatot sikerült egymás után. Még nem igazán tudom, hogy nyertem meg ezt a meccset.”

– értékelt ez Eurosport kamerája előtt. Marozsán a 135. helyen áll a világranglistán, a selejtezőből verekedte fel magát.

A rövidítésben 1-4-nél úgy látszott, hogy a 20 éves Alcaraz vissza tud jönni a meccsbe, de utána Marozsán remekül szervált, Alcaraz kockázatos rövidítését pedig a háló akasztotta meg. Miután kiegyenlített, érezni lehetett, hogy már nem veszíti el a meccset, mert nemcsak bátran, hanem megingathatatlanul és pontosan teniszezett.

A hajdúszoboszlói játékosra a nyolcaddöntőben a horvát Borna Coric vár, akit a 15. helyen emeltek ki. Az eddigi két fordulóban egyébként a francia Moutet és a cseh Lehecka ellen is 2-1-re nyert, Alcaraznak viszont tényleg nem hagyott esélyt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!