Egyre nagyobb bajban a fehérvári futballklub, csoda kellene a bentmaradáshoz

2023. május 14. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

2-1-es vereséget szenvedett a Fehérvár a Puskás Akadémia nevű felcsúti csapat otthonában a labdarúgó NB I. 31. fordulójában. Az MTI szerint a felcsúti csapat győzelmével egyetlen pontra közelítette meg a dobogó alsó fokán álló Paksot, míg a Fehérvár továbbra is kieső helyen áll, két ponttal kevesebbet gyűjtött, mint az előtte álló Budapest Honvéd.

Mint írták, veszélyes távoli lövésekkel indult a találkozó. A kiesőhelyen álló Fehérvár birtokolta többet a labdát, Peter Pokorny fejesénél a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól. A Puskás Akadémia elvétve jutott el a kapuig, nem úgy a vendégek, akiknél Kenan Kodro lábában maradt a vezető gól, amikor ajtó-ablak helyzetben kapu mellé csavart.

A fordulás után megélénkült a Puskás Akadémia játéka és Gruber Zsombor góljával megszerezte a vezetést. Ment előre a Fehérvár az egyenlítő gólért, Dárda Pál fejesével sikerült egalizálni. Nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, amikor a percekkel korábban beállt Sahab Zahedit második sárgával kiállították, illetve felcsillant a remény a győzelemre a vendégeknek. Meglepetésre azonban őket zavarta meg az emberelőny, mert a hajrában Komáromi György fejesével megint a felcsúti gárda vezetett. Ezek után elkeseredetten próbálkozott a vendégcsapat, de nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén Kasper Larsen is piros lapot kapott, így a fehérváriak is tíz emberrel fejezték be a meccset.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András egy hete fakadt ki a csapat akkori teljesítményét látva. „Tragikus. A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos”.

A 44 éves Bartosz Grzelak március közepén vette át a csapat irányítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!