Zárt kapus lehet a szeptemberi szerb–magyar futballmeccs

2023. május 10. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Zárt kapus lehet a szeptemberi 7-i szerb–magyar Európa-bajnoki selejtező, mert az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbüntette a szerb futballszövetséget – írja az MTI.

A szerb szurkolók a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen diszkriminatív rigmusokat skandáltak, ezért az UEFA 50 ezer euróra és egy zárt kapus mérkőzésre büntette a szerb szövetséget.

Az UEFA közlése szerint ezzel aktivizálták egy korábbi büntetésüket, amelyet akkor felfüggesztve kaptak. A szerb szurkolók emellett a bolgárok elleni, júniusi, idegenbeli találkozóra sem kísérhetik el a válogatottjukat. Bár az UEFA nem jelezte, hogy pontosan melyik meccsre szól a büntetés, az AP hírügynökség szerint ez a magyarok elleni lesz, amit szeptember 7-én rendeznek Belgrádban.

A márciusi meccsen házigazda montenegróiakat is megbüntették hasonló okok miatt, nekik 20 ezer eurót kell befizetniük, és a következő hazai meccsükön a lelátó egy részét nem nyithatják meg. Montenegró legközelebb júniusban, a magyar válogatott ellen lép pályára otthon.

Az Eb-selejtező G csoportját a szerb válogatott vezeti két meccsen szerzett 6 ponttal. A bolgárokat 3-0-ra verő magyar válogatott 3 ponttal a második helyen áll a csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!