Győztes gól a 90+3. percben, majd 7 piros lap a 90+16. percig – elszabadult a pokol az argentin rangadón

2023. május 8. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Ha kiállításrekordot nem is hozott, elképesztő körülmények között ért véget az argentin futballbajnokság rangadója a River Plate és Boca Juniors között. A két Buenos Aires-i, tehát fővárosi klub egymás ősi ellenfelének számít, és ez nem csak egyfajta eposzi jelző.

Az argentin futballszövetség részben a két tábor ultrái közötti rendszer összecsapások miatt tiltotta be – kevés kivétellel – a vendégszurkolók jelenlétét a meccseken, idézi fel az MTI. Jelzi a helyzet súlyát az is, hogy a Libertadores Kupa 2018-as döntőjét például biztonsági okokból Madridba (!) vitték, miután a Boca buszát a stadion felé menet megtámadták a Rive Plate huligánjai.

A vasárnapi meccsen azonban nem a lelátókon, hanem a pályán szabadultak el az indulatok. Maga a meccs végig feszült hangulatban telt, a 90+3. percig összesen 9 sárga lapot osztott ki a játékvezető. A kilencediket épp ekkor, a Boca Juniors középpályásának, Ignacio Fernandeznek. Akkor, amikor egyben 11-est is kapott a River Plate.

A büntetőt a több mint harmincszoros kolumbiai válogatott csatár, Miguel Borja be is lőtte, sejthette, hogy ez győztes gól lesz. Ki is szaladt ünnepeltetni magát az egyik szögletzászlóhoz – nem tudva, hogy mögötte a pályán elszabadul a pokol. A két csapat pályán lévő játékosai, de még néhány csere is, úgy egymásnak estek, hogy percekig tartó tömegverekedés, lökdösődés alakult ki.

A rendteremtés a 90+13. percre sikerült Darío Herrera játékvezetőnek, aki ekkor a zsebébe nyúlt, és percekig nem is tette vissza a piros lapot. Három River- és három Boca-futballistát állított ki, valamint piros lapot kapott Jorge Almiron, a vendégek vezetőedzője is.

A meccs természetesen itt véget is ért, a győzelemmel a River Plate már 9 pontnyi előnnyel első a 28 csapatos tabellán, a Boca Juniors a nevéhez méltatlanul gyengén, csak a 13. helyen áll, az utolsó öt meccséből mindössze egyet nyert meg. A csapat egyébként nem most először részese botrányosan véget érő meccsnek: ahogy írtam, a 7 piros lap nem argentin rekord – volt ugyanis már olyan meccs is (ráadásul egy Szuperkupa-döntő), amely 10 kiállítással ért véget. Annak is a Boca Juniors volt az egyik résztvevője, ráadásul akkor ők voltak a balhéban igazán ludasak, annyira, hogy a meccs végére csupán négy Boca-játékos maradt a pályán, így az idő előtt véget ért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!