Tíz piros lapot osztottak ki az argentin Szuperkupa-döntőn

2022. november 7. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az argentin futballhagyományokhoz méltó Szuperkupa-döntőt (Trofeo de Campeones) játszott vasárnap éjszaka a Boca Juniors és a Racing Club:

összesen tíz játékos kapott piros lapot, a meccs végére csupán négy Boca-játékos maradt a pályán, így a döntő idő előtt véget ért. A Racing hosszabbítás után 2-1-re nyert.

A Boca Juniors idén a bajnokságot és a kupát is megnyerte, így automatikusan bekerültek a szuperkupaként funkcionáló Trofeo de Campeones döntőjébe. Az ellenfelük az egyik Buenos Aires-i riválisuk, a bajnoki második Racing Club volt. A meccset semleges helyszínen, Villa Mercedes városában rendezték, a játékvezető pedig Facundo Tello volt. Ő az egyik legmagasabban rangsorolt argentin sporttárs, a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon is fog ténykedni.

A Boca számára jól indult a meccs, már a 18. percben megszerezték a vezetést, de a Racing négy perccel később egyenlített. Az első félidő argentin mércével meglepően sportszerű volt, csupán háromszor került elő a sárga lap. A rendes játékidőben több gól nem esett, és ahogy közeledett a lefújás pillanata, úgy nőtt a feszültség a pályán.

A 95. percben a bocás Sebastián Villa és a racingos Johan Carbonero kezdte el egymást lökdösni, a játékvezető mindkettőjüket azonnal kiállította, és a Boca reklamáló edzője, Hugo Ibarra is kapott egy pirosat.

A helyzet tovább fokozódott, amikor Alan Varela, a Boca középpályása a 100. percben megkapta a második sárga lapját, így ő is mehetett zuhanyozni. A Racing a 118. percben kihasználta az emberelőnyt, egy beadás után Carlos Alcaraz fejelt gólt, majd a Boca szurkolói előtt kezdett ünnepelni. A provokációnak a Boca játékosai felültek, a fülénél fogva rángatták a gólszerzőt, akihez még a labdát is hozzávágták. Luis Advíncula, Carlos Zambrano és Diego González azonnal piros lapot kapott, de a „sértett” sem úszta meg a kiállítást, mezlevételért Alcaraz is megkapta a második sárgáját. Ezután a Racing egyik cserejátékosát, Jonathan Galvánt a kispadról állította ki Tello.

A tömegjelent után a Boca futballistái elvesztették érdeklődésüket a labda iránt, és leginkább már csak arra koncentráltak, hogy minél nagyobbat rúgjanak a Racing játékosaiba. A 128. percben Frank Fabra letarolta ellenfelét, amiért megkapta a második sárga lapját. Ezután Darío Benedetto reklamálta ki a következő pirosat, így a Boca Juniorsnak nem marad elég játékosa a pályán a mérkőzés folytatásához. A szabálykönyv szerint, ha 7 fő alá csökken egy csapat játékosainak a száma, akkor a mérkőzés nem folytatható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!