Dárdai a győzelemről: „Így bent lehet maradni”

2023. május 7. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton megszerezte első győzelmét a Hertha BSC-hez vezetőedzőként harmadszor visszatérő Dárdai Pál, aki elismerően nyilatkozott csapata a Stuttgart ellen 2-1-es sikert hozó játékáról. „Ez egy nagyon fontos győzelem volt a játékosaim számára is. A srácok már a meccs elején sem voltak idegesek, jó összpontosítással futballoztak. A szenvedélyes védekezés és a jó támadójáték keveréke volt a mai, márpedig ez előrelépés. Így bent lehet maradni, ez megérdemelt eredmény volt” – értékelt a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki egyedül az ellentámadásokkal nem volt elégedett.

A győztes gólt a január végén igazolt Florian Niederlechner szerezte, akinek ez volt az első találata új csapatában. Dárdai úgy fogalmazott, a csatár leginkább Szalai Ádámra emlékezteti, mert pontosan, tiszta fejjel, a taktikai utasításokat betartva futballozik.

Az MTI arról ír, hogy a dpa német hírügynökség tudósítása kiemeli, a Hertha ismét a klasszikus Dárdai-stílusban futballozott, vagyis a játék irányítása mindig elsőbbséget élvezett a kockázattal szemben.

„Ha átveszel egy csapatot, és csak tizenöt napod van arra, hogy javíts valamit, az fejben is nagyon kemény munka. Tökéletes nap volt a mai, de tudjuk, mi következik” – magyarázta Dárdai.

A szombati győzelem után a Hertha változatlanul az utolsó, 18. helyen áll a Bundesligában, ám már csak 3 pontra vannak az osztályozót jelentő 16. helytől, és csak 5 pont választja el őket a biztos bentmaradást adó 15. pozíciótól. A nyolc nyeretlen bajnoki után meccset nyerő Dárdaiék pénteken a 11. helyen álló Köln ellen folytatják idegenben, majd a jelenleg 17. helyezett Bochum, végül pedig a mostani 7. Wolfsburg ellen zárják a szezont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!