Győztek Dárdaiék, de még mindig 5 pontnyira a Hertha a bennmaradástól

2023. május 6. – 17:58

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Pál harmadik meccsén győzni tudott a Hertha BSC a német első osztályú futballbajnokságban. A berliniek hazai pályán 2-1-re nyerték a VfB Stuttgart elleni kiesési rangadót.

A végeredmény az első félidőben bő negyedóra alatt kialakult: a 29. percben a Hertha szerzett vezetést Kempf góljával, ezt a stuttgarti Guirassy a 38. percben kiegyenlítette, de a 45+2. percben Niederlechner ismét előnyt szerzett a hazaiaknak.

Florian Niederlechner pillanatokkal az első félidő vége előtt megszerzi a Hertha BSC második, győztesnek bizonyult gólját. Fotó: Fabrizio Bensch / Reuters
Florian Niederlechner pillanatokkal az első félidő vége előtt megszerzi a Hertha BSC második, győztesnek bizonyult gólját. Fotó: Fabrizio Bensch / Reuters

A második félidőben a stuttgartiak hiába birtokolták 65 százalékban a labdát, és volt 9:1 a kapura lövések aránya – igaz, a kaput találóké csak 1:0 –, az eredmény nem változott.

A Hertha maradt a győzelmével is a tabella utolsó, 18. helyén, 31 forduló után 25 pontja van. Előtte a még mindig sima kiesést jelentő helyen a VfL Bochum áll 28 ponttal, a bochumiak a Mönchengladbachtól kaptak ki 2-0-ra.

A 16., már osztályozót jelentő helyen jelenleg a berliniek által most legyőzött Stuttgart van szintén 28 ponttal, így Dárdaiék három fordulóval a bajnokság vége előtt egy győzelemnyire vannak az osztályozótól.

A már biztos bennmaradást jelentő 15. helyen a szombati meccsét Mainzban nagy meglepetésre 3-2-re megnyerő Schalke 04 áll 30 ponttal. Dárdiaék balszerencséjére nemcsak a Schalke, hanem további két alsóházi csapat is meglepő győzelmet aratott a 31. fordulóban: a Hoffenheim 3-1-re verte a Frankfurtot, míg az Augsburg 1-0-ra a BL-indulást jelentő 4. helyen álló Union Berlint. Ezzel a Hoffenheim 32 ponttal a 14., míg az Augsburg 34 ponttal a 13. helyen van.

A hátralévő három fordulóban a Hertha és vetélytársai sorsolása az alábbi:

  • Hertha: Köln (i), Bochum (o), Wolfsurg (i)
  • Schalke: Bayern München (i), Frankfurt (o), RB Leipzig (i)
  • Stuttgart: Leverkusen (o), Mainz (i), Hoffenheim (o)
  • Bochum: Augsburg (o), Hertha (i), Leverkusen (o)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!