Kósa vezéráldozatot hozott, megvált Vardanjantól, a műkorcsolya vezetőjétől

2023. május 4. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) csütörtök reggel közleményben tudatta, hogy az elnökség közös megegyezéssel megszüntette Dr. Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatását. A műkorcsolya ágazat új vezetőjének személyéről az elnökség a közeljövőben dönt.

Az örmény származású Vardanjan időszakát a honosítások jellemezték, az idei felnőtt vb-n egyedül Láng Júlia volt az a versenyző, aki Magyarországon született. A junior vb-n csak olyan résztvevő volt magyar színekben, aki külföldön született. Eközben a magyarok országváltáson gondolkodtak, mert azt érezték, hogy itthon hátrányba kerülnek. Papp Vivien esetéről a Telex is beszámolt. Ebben a cikkünkben Vardanjan azzal érvelt, ha magyar útlevéllel érkezik egy Moszkvában versenyző, ő nem utasíthatja el.

Hogy a sportágban forrnak az indulatok, régóta közismert, ennek kicsúcsosodása volt, hogy a múlt héten rendőrt hívtak az egyik jégcsarnokhoz, mert gyanús alakok tűntek fel. Galambos Rita edző pedig feljelentést tett. Szerinte Sebestyén Júlia provokálja őt, akit a sportágban Vardanjan bizalmasaként tartottak számon. Sebestyén ellen több szülő tett panaszt, és mivel a szövetség érdemben nem vizsgálta az ügyet, a sportot felügyelő államtitkársághoz fordultak. Sebestyén szerint gyűlöletkampány van, hadjáratot vezetnek ellene.

Januárban Budapest rendezi a műkorcsolya Európa-bajnokságot, ezért fontos, hogy az indulatok mihamarabb nyugvópontra kerüljenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!