Djoković ott lehet a US Openen

2023. május 2. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Ott lehet az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen Novak Djoković, 22-szeres Grand Slam-győztes játékos, miután az Egyesült Államok enyhít a pandémia miatt elrendelt korlátozásokon. A 35 éves világelső teniszező nincs beoltva a koronavírus ellen, ezért legutóbb 2021-ben versenyezhetett New Yorkban, akkor kikapott a döntőben az orosz Danyiil Medvegyevtől.

Az Egyesült Államok illetékes hatósága most bejelentette, hogy május 11-től a külföldről beutazóknak nem szükséges a védőoltás, így Djoković harcba szállhat karrierje negyedik US Open-győzelméért.

A vakcinát évek óta elutasító szerb klasszis emlékezetes körülmények között maradt le a tavalyi Australian Openrő, ahol már a helyszínen edzett, de végül kitoloncolták Ausztráliából. Később a US Openen sem vehetett részt.

A 2022-es torna után kormányváltás volt Ausztráliában, majd Djoković kitiltását is visszavonták. Felismerték, hogy túlzó volt a büntetés, és az sem nézett ki jól, hogy pont azt a legendát tartják távol az Australian Opentől, akinek a neve összeforrt a tornáéval.

Djoković persze még így is számíthatott ellenséges közegre, de szerencséjére az ausztrál közönség megbocsátónak mutatkozott. Bizonyítanivalója így is volt, vissza akarta szerezni az AusOpen trónját egy csonka szezon után. Visszaszerezte.

Az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open augusztus 28-án kezdődik New Yorkban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!