Börtönbe is kerülhet az MMA-fenegyerek, aki tévedésből leendő ellenfele testvérének hasonmását fojtotta le

2023. április 25. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatási parancsot adtak ki az elképesztő keménysége, flegmasága, na meg a Conor McGregornak kiosztott óriási verése miatt az MMA egyik legnagyobb ikonjává vált Nate Diaz ellen, aki

New Orleansban egy kocsmában eszméletlenre fojtotta leendő ellenfele testvérének hasonmását, akinek ájultan akkorát koppant a feje a padlón, hogy fejsérülést szenvedett.

A bizarr ügy egy New Orleans-i sztárbokszgálán kezdődött (az Egyesült Államokban óriási divat a képernyőről ismert arcok, kiöregedett sportolók vagy csak mezei youtuberek összecsapása), melyen a kaliforniai Diaz csak egyik klubtársának szurkolva, nézőként volt jelen. Az MMA-bunyós azonban előbb az arénában vágott egy vizespalackot az egyik diszkvalifikált bunyóshoz (egy közepesen ismert valóságshow-szereplőhöz), majd később egy bár előtt nekiment egy magas, szőke Bundesliga-sérós alaknak, akiről azt hitte, hogy a sztárboksz egyik első fecskéje, Logan Paul. A kiváló földharcos Diaz elkapta a konfliktus elől láthatóan menekülni akaró férfi nyakát, kicsit megtérdelte, majd ráakasztott egy fojtófogást, amitől áldozata elájult, és a kőpadlóra omlott. Az erről készült telefonos videót a valóban durva jelenet miatt nem ágyazom be, itt megnézheti.

Nate Diaz 19, MMA-ban lehúzott év után tavaly vonult vissza a Tony Ferguson elleni győztes meccse után, első bokszmeccsét idén augusztusban vívja majd a legismertebb sztárbokszolóval (azaz olyan sportolóval, aki elsősorban híres, és csak másodsorban sportoló), Jake Paullal, miután Jake bátyjával, Logannel nem sikerült tető alá hozni a meccset. Persze ez a majdnem-rivalizálás sem jogosította volna fel Diazt egy utcai verekedésre, úgy pedig végképp nem, hogy

a lefojtott férfiről kiderült, hogy valójában ő csak egy Logan Paul-hasonmás, Rodney Peterson.

Peterson az incidens utáni posztjaiban amiatt értetlenkedett, hogyan lehetett őt összekeverni Logannel, és egy véres kötést mutogatva azt állította, hogy esése közben fejsérülést szenvedett.

New Orleans város rendőrsége az incidensről készült videók alapján letartóztatási parancsot adott ki Diaz ellen közepesen súlyos bűncselekmény gyanúja miatt, és a bunyóst őrizetbe is vették. Ha bűnösnek találják, Louisiana állam törvényei alapján akár (bár ez nem valószínű) 8 év börtönnel és/vagy 2000 dolláros pénzbüntetéssel is sújthatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!