A Juventus visszakapta a büntetésből levont 15 pontját, és már harmadik az olasz bajnokságban

2023. április 20. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

A hetedikről a harmadik helyre ugrott a Juventus az olasz futballbajnokságban, miután visszakapta a korábban tőle levont 15 pontot. A klubot pénzügyi számviteli csalással vádolták meg, de most a legfelsőbb olasz sportbíróság visszautalta az ügyet újratárgyalásra.

A csapatra azért kért pontbüntetést januárban az ügyész, mert kiderült, hogy a klub tavaly novemberben lemondott vezetősége nem létező tőkenyereségeket könyvelt el 2019 és 2021 között, amivel előnybe jutottak a többi olasz csapattal szemben. A Juventus vezetősége átigazolási díjakkal és fizetésekkel trükközött, hogy jobb színben tüntesse fel a klub anyagi helyzetét, mint az valóban volt.

A bíróság a pontlevonáson kívül a kreatívan könyvelő sportvezetőkre is büntetést szabott ki. A klub korábbi futballért felelős igazgatója, Fabio Paratici két és fél év, a klubelnök Andrea Agnelli és a vezérigazgató Maurizio Arrivabene két év, az igazgatótanács alelnöke, a klublegenda Pavel Nedvěd pedig nyolc hónap eltiltást kapott. Rajtuk kívül a csapat hét korábbi sportvezetőjét sújtották eltiltással.

A sportdöntőbíróság kedvező ítéletével még nem dőlhet hátra a Juventus, hiszen az ügy most visszakerül az eredeti büntetést kiszabó Olasz Futballszövetség fellebbviteli bíróságához.

Az ügy már említett szereplőit is különbözőképpen ítélték meg, míg Nedvěd, Paolo Garimberti és Enrico Vellano sikerrel fellebbezett, addig Paratici, Agnelii és Arrivabene fellebbezését elutasították.

A Juventus harmadik helye azt jelenti, hogy az eddigi harmadik Roma a negyedik helyre csúszott, míg az AC Milan a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyet veszített el. Mindez még megváltozhat a hátralévő nyolc fordulóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!