Haaland méterekkel bombázta kapu fölé a tizenegyest, de a Manchester City így is simán jutott tovább a BL-ben

2023. április 19. – 23:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester City és az Internazionale is magabiztosan jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntők szerdai visszavágóján a City 1-1-es döntetlen játszott a Bayern Münchennel, így összesítésben 4-1-gyel jutottak tovább. Az Inter és a Benfica meccse 3-3-as döntetlennel ért véget, az olaszok így 5-3-ra nyerték a párharcot – írja az MTI.

Az angol bajnok Manchester City a Bayern München otthonában lépett pályára a hazai pályán 3-0-ra megnyert odavágó után. A Bayern nagy intenzitással kezdte a meccset, de nem tudtak betalálni. A Manchester City már a 38. percben eldönthette volna a párharcot, de az első meccsen is sokat hibázó Dayot Upamecano kezezése miatt megítélt büntetőt Erling Haaland a kapu fölé bombázta.

Erling Haaland elrontott büntetője a Bayern München-Manchester City BL-negyeddöntőn 2023. április 19-én – Fotó: Christof Stache / AFP
Erling Haaland elrontott büntetője a Bayern München-Manchester City BL-negyeddöntőn 2023. április 19-én – Fotó: Christof Stache / AFP

Az 57. percben újra Haaland és Upamecano játszotta a főszerepet, a francia védő elcsúszott, így a norvég szembe került Yann Sommerrel, a Bayern kapusával, és ezúttal nem hibázott, közelről bevágta a labdát a felső sarokba. Haalandnak ez volt a 12. gólja a mostani BL-szezonban.

A hajrában Joshua Kimmich ugyan büntetőből egyenlített, de több gólt már nem volt a Bayernben. Ráadásként Thomas Tuchelt, a Bayern hevesen reklamáló vezetőedzőjét második sárga lappal kiállította a játékvezető. A Manchester City az elődöntőben a címvédő Real Madriddal találkozik.

A másik szerdai BL-meccsen az Internazionale magabiztos, kétgólos előnnyel fogadta a Benficát. Nicolo Barella már a 14. percben vezetést szerzett az Internek, a Benfica Fredrik Aursnes góljával még a félidő előtt egyenlített. A 65. percben Lautaro Martinez góljával ismét az Inter került előnybe, majd a 78. percben Joaquin Correa is betalált a Benfica kapujába.

A portugálok azonban nem adták fel, a hajrában Antonio Silva góljával szépítettek, majd a hosszabbításban Petar Musa is betalált, így 3-3-ra mentették a meccset. Az Inter a városi rivális AC Milannal találkozik a BL-elődöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!