3-0-val mosta le a pályáról a ManCity a Bayernt a BL-rangadón

2023. április 11. – 22:55

Másolás

Vágólapra másolva

Rangadóval indult a negyeddöntők sora a Bajnokok Ligájában: a 2020-as győztes Bayern München az egyik 2021-es döntőssel, a Manchester Cityvel találkozott. Ezen a meccsen mutatkozott be a BL-ben a Bayern edzőjeként Thomas Tuchel, aki a kirúgott Julian Nagelsmannt váltotta a kispadon. Tuchel stábjában Lőw Zsolt is helyet kapott segédedzőként.

A meccs első harminc percében mindkét csapatnak voltak komolyabb helyzetei. A 22. percben Erling Haaland lőhetett kapura 17 méterről, de lövése nem is volt túl erős, sem jól helyezett, így simán védett Sommer, a Bayern kapusa. A másik oldalon Jamal Musiala került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, azonban az egyik bevetődő City-védő blokkolta a lövését.

A 27. percben megszerezte a vezetést a Manchester City: Rodri cselezte magát tisztára, majd kilőtte a hosszú felső sarkot. Ezután İlkay Gündoğannak volt egy hatalmas helyzete, de közeli lövését lábbal védte Sommer.

A második félidő rögtön Bayern-helyzettel indult, a megiramodó Leroy Sané lövését védte Ederson, a kipattanót sikerült kirúgniuk a védőknek. Az 50. percben addig bénázott a teljes Bayern-védelem, míg majdnem 2-0 nem lett: Haaland lőhetett üres kapura, de az utolsó pillanatban egyik védő még bele tudta tenni a lábát a labdába. Az 54. percben megint Sané lövését védte a City brazil kapusa. Körülbelül onnan tüzelt a Bayern támadója, ahonnan Rodri gólt rúgott az első félidőben.

Három perccel később két nagyobb City-helyzet következett. Előbb Nathan Aké lőtt kapura Jack Grealish sarkazása után, Sommer magabiztosan védte a rövid sarokra tartó lövést, majd pedig a szöglet után Rúben Dias közeli lövését piszkálta ki a kapufa alól.

A 70. percben Dayot Upamecano adta el a labdát könnyelműen a Bayern tizenhatosa előtt. A megszerzett labdával Grealish Haalandot indította, aki lövés helyett gyönyörűen ível az érkező Bernardó Silva elé, aki fejjel szerzett gólt. A 77. percben Haalandnak is összejött a gól: John Stones középre fejelt labdáját rúgta be a norvég csatár. Ezzel már 3-0 volt a Citynek.

Az utolsó percekben Sommer bemutatott még pár nagy védést, neki köszönhetően nem lett súlyosabb a Bayern veresége. A 3-0-s végeredmény így is azt jelenti, hogy jó eséllyel a továbbjutás kérdése is eldőlt, és a City fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

Eredmények, negyeddöntő, 1. meccs:

  • Manchester City–Bayern München: 3-0 (1-0)
    Gólszerző: Rodri (27. perc), Silva (70.), Haaland (77. perc)
  • Benfica–Inter: 0-2 (0-0)
    Gólszerző: Barella (51. perc), Lukaku (tizenegyesből – 82. perc)

A visszavágókat jövő hét szerdán játsszák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!