Megerősítették, Lőw Zsolt is megy a Bayern Münchenhez

2023. március 25. – 14:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A várakozásoknak megfelelően Lőw Zsolt is követi a Bayern Münchenhez Thomas Tuchelt, aki a menesztett vezetőedző, Julian Nagelsmann helyére érkezik. Tuchel 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött a Bayernnel.

Az MTI pénteken számolt be a fejleményekről, melyek szerint a Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője. Erről szombati hivatalos bemutatásakor beszélt a német tréner.

„A stábom sem volt felkészülve arra, hogy minden ilyen gyorsan történik majd, köszönet jár a családtagoknak is a rugalmasságukért. Arno Michels és Lőw Zsolt is velem tart, velük már több mint tíz éve dolgozom együtt. És szeretném még Anthony Barryt is idecsábítani, ő jelenleg még a Chelsea alkalmazásában van” – fogalmazott a 49 éves Tuchel.

Tuchel legutóbb – Lőw Zsolttal együtt – a Chelsea-nél dolgozott, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni együttessel, korábban pedig a Paris Saint-Germaint irányította magyar kollégájával együtt. A német szakember és stábja először hétfőn tart edzést a bajoroknál.

A Bayern szombati sajtótájékoztatóján Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salihamidžić sportigazgató még egyszer megindokolta Nagelsmann távozását. „Kötelező feladatunk, hogy biztosítsuk a szakmai sikereket” – mondta Kahn, hozzátéve, hogy a lépés a részükről jól átgondolt és nem pánikszerű volt.

„Tudom, hogy nem volt népszerű a döntésünk” – mondta Salihamidžić, aki szerint a vezetőség állandó teljesítményingadozást látott a csapatnál, és a „teljesítménygörbe folyamatosan lefelé ment” , ezért cselekedtek. A két vezető szerint az edző és a csapat között már nem volt a megfelelő harmónia.

Tuchel a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Bayern kedden vette fel vele a kapcsolatot. „Megtiszteltetés és kitüntetés, hogy a Bayern felkért. A klub DNS-e egyértelmű: győzelem és nyerő stílus. A keret ennek megfelelő, ez az egyik legtehetségesebb és legjobb keret Európában. Ezzel minden címért eséllyel lehet harcba szállni” – mondta.

Tuchel és stábja először a jövő szombati csúcsrangadón vezeti majd a Bundesligában címvédő Bayern Münchent, az ellenfél korábbi csapata, a jelenleg listavezető Borussia Dortmund lesz. „Óriási mérkőzés lesz, a körülmények ismeretében talán annál is nagyobb. Ez A mérkőzés a német futballban” – mondta Tuchel, és kijelentette: mindent megtesz azért, hogy a Bayern mindhárom címet: a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerje. A BL negyeddöntőjében a Manchester City, míg a Német Kupában a Freiburg lesz az ellenfelük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!