Kihagyott tizenegyesek és Milan-továbbjutás a BL olasz rangadóján

2023. április 18. – 23:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz bajnok AC Milan bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután kedd este 1-1-es döntetlent játszottak a Napolival a BL-negyeddöntő visszavágóján, így 2-1-es összesítéssel ők jutottak be a legjobb négy közé. A nap másik meccsén a BL-címvédő Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Chelsea-t, a spanyol klub 4-0-s összesítéssel jutott tovább – írja az MTI.

Múlt héten az AC Milan hazai pályán 1-0-ra nyert az olasz bajnokságot vezető Napoli ellen, így már egy döntetlen is elegendő volt számukra a továbbjutáshoz. A visszavágót a Napoli kezdte jobban, de gólt nem tudtak szerezni a sok lövésből és beadásból. A Milan a 20. percben szabadult ki a szorításból, és rögtön az első akciójukból összehoztak egy tizenegyest: Rafael Leãót Mario Rui buktatta a tizenhatoson belül.

A büntetőhöz a világbajnok Olivier Giroud állt oda, akinek a rosszul helyezett, gyenge lövését Alex Meret kapus hárította. A 43. percben viszont megszerezte a vezetést a Milan: Rafael Leão egy félpályás szóló után tökéletesen szolgálta ki a kapu elé érkező Giroud-t, a francia csatár közelről már nem hibázott.

A második félidőben is a Napoli játszott inkább fölényben, de nagy helyzetük nem igazán volt. A hajrá kezdetén aztán végérvényesen megtört a Napoli, mert a kezezésért megítélt büntetőből sem sikerült betalálniuk: a grúz Hvicsa Kvarachelia gyenge lövését Mike Maignan védte a 82. percben. A 93. percben a nigériai Victor Osimhen fejesével a Napoli kiegyenlített, de még egy gólra már nem maradt idejük.

Az 1-1-es döntetlen a Milan továbbjutását jelentette, akik 2007 után jutott be ismét a BL legjobb négy csapata közé. A milánóiak számára minden bizonnyal az elődöntőben is olasz, ráadásul a városi rivális következik, mivel az Internazionale múlt héten kétgólos előnyt szerzett a Benfica vendégeként.

A nap másik negyeddöntőjét nagy elánnal kezdte a Chelsea, hogy ledolgozzák az első, madridi mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányukat, azonban a címvédő Real Madrid átvészelte a kritikus időszakot. Az 58. percben Rodrygo egy kontra végén talált be a Chelsea kapujába.

A 80. percben egy üres kapuig kijátszott helyzetből Rodrygo megszerezte a második gólját is, így a Real Madrid 2-0-ra nyert, és 4-0-s összesítéssel jutottak be az elődöntőbe. A következő ellenfelük várhatóan a Manchester City lesz, ha az angolok háromgólos előnyből sikerrel veszik a Bayern München elleni szerdai visszavágót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!