Bajnokok Ligája: a Milan és a Real is kapott gól nélkül nyerte az első negyeddöntőt

2023. április 12. – 23:04

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán lejátszottak a 2022-23-as Bajnokok Ligája-sorozat második két negyeddöntőjét (kedden a Manchester City a Bayern verte otthon 3-0-ra, az Internazionale idegenben nyert 2-0-ra a Benfica ellen).

Az egyik meccsen olasz-olasz rangadó volt, a bajnokságban listavezető Napoli a 4. helyen álló AC Milanhoz ment (a két csapat tíz napja a bajnokságban is találkozott, akkor a Milan 4-0-ra tudott nyerni Nápolyban). A meccs első negyedóráját hatalmas lendülettel kezdte a Napoli, a hazaiak a térfelükről is alig bírtak kijutni, bő tíz perc alatt két nagy védést kellett bemutatnia Maignannak, a milánóiak kapusának. A félidő végére viszont összekapta magát a Milan, helyzetei is voltak, az egyikből a 40. percben meg is szerezte a vezetést Bennacer, majd a 45+3. percben Kjaer egy szöglet után majdnem megduplázta az előnyt, de a fejese a kapufáról kifelé pattant.

A győztes gólját ünneplő Bennacer. Fotó: Luca Bruno / AP / MTI
A győztes gólját ünneplő Bennacer. Fotó: Luca Bruno / AP / MTI

A második félidőt szintén a Napoli kezdte erősebben, de a Milan ismét kivédekezte a számára nehéz első 15-20 percet. A 71. és a 75. percben a nápolyi Anguissa két sárga lapot is kapott, így az utolsó bő negyedórában emberhátrányban játszott a Napoli, ám még a 87. percben is volt egy nagy helyzete (összesen 13-szor lőttek kapura a meccsen). Az eredmény azonban nem változott, a Milan ezzel ebben a BL-sorozatban a kieséses szakaszban még nem kapott gólt.

A másik mérkőzésen Madridban a Real 2-0-ra verte az angol bajnokságban csak 11. helyen álló Chelsea-t (a madridiak az előző körben is egy angol csapattal találkoztak, a Liverpoolt 5-2-re és 1-0-ra verték). A Real a 22. percben Benzema góljával került előnybe, majd a 74. percben Asensio szerezte a spanyolok második gólját.

A londoniak ekkor már emberhátrányban voltak, miután Chilwellt az 59. percben egy buta durvaságért azonnal piros lappal büntette a játékvezető. A Chelsea-nek mindössze 3 kaput eltaláló lövése volt a meccsen, a Realnak 9, a várható gólok xG mutatója is jelzi a fölényüket: a Realnak 2,52-es értéket adott ki, míg a Chelsea-é csak 0,89-es volt.

Benzema ünnepli a vezető gólját. Fotó: Jose Breton / AP / MTI
Benzema ünnepli a vezető gólját. Fotó: Jose Breton / AP / MTI

A negyeddöntők első köre ezzel úgy ment le, hogy a győztesek gólt sem kaptak, és a Benfica-Inter meccs kivételével mindenhol a hazai csapat győzött. Visszavágók jövő kedden (Chelsea-Real és Napoli-Milan), illetve szerdán (Bayern-Manchester City és Inter-Benfica).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!