Másfél milliárdos veszteséggel zárta az előző évet a felcsúti focicsapat

2023. március 28. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 1,5 milliárd forint veszteséggel zárta a 2022-es évet a felcsúti focicsapat mögött álló gazdasági társaság, a Puskás Futball Kft. Legutóbb nyolc éve, 2014-ben, működésük második teljes évében voltak veszteségesek, de akkor csupán 127 millió forint mínuszt kellett elkönyvelniük – írja az Mfor.hu.

A legfrissebb eredménybeszámolójukból kiderül, hogy a jelentős veszteség hátterében a bevételek visszaesése áll. Értékesítésből származó bevételként 2,89 milliárd forintot könyveltek el az egy évvel korábbi 4,8 milliárdhoz képest. Hogy minek köszönhető ez a nagy visszaesés, arra nem világít rá a kiegészítő melléklet. Hagyományosan egyébként ide szokták könyvelni a szponzori pénzeket, reklámbevételeket, a jegyek és bérletek eladásából befolyó pénzeket és a kereskedelmi bevételeket is.

Ugyanakkor a bevételek visszaesése mellett a költségeik nem csökkentek, sőt.

Az anyagjellegű költségük 44 százalékkal, 1,3 milliárdra, a személyi jellegű költségük pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárdra nőtt az előző beszámolóhoz képest. Mindezek eredményeként 1,5 milliárd forintos veszteséget kellett elkönyvelniük. Ez mégsem rengeti meg a cég gazdálkodását, mivel az elmúlt évek eredményeit felhalmozó eredménytartalék soron több mint 2 milliárd forintjuk van, ami fedezni tudja ezt a veszteséget.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az NB I.-es csapat mögött álló gazdasági társasággal ellentétben a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítványnál nyoma sincs hasonló helyzetnek. Igaz ugyan, hogy a bevétel itt is csökkent, 12,1 milliárdról 9,7 milliárdra, de a költségeiket ez is bőven fedezte, így végeredményben 1,55 milliárdos plusszal zárták a 2022-es gazdasági évet. A bevételek szinte teljes egészében támogatásként érkeztek az alapítványhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!